TechTag.se

Säkerhet Online

Det är inte ovanligt att uppleva irritation över hur mycket information som samlas in om dig online. Du behöver ofta använda dig av nätet men du är trött på att följas efter av myndigheter och företag.Internet har blivit en oundviklig del av våra liv. Vi använder det för arbete, skola, kommunikation och underhållning. Även om internet ger många fördelar, medför det också risker.

Även om internet ger många fördelar kan det också vara en farlig plats. Säkerhet är ett stort problem när du använder internet, särskilt när du använder offentliga Wi-Fi-nätverk.

Sedan internets tidiga dagar har onlinesäkerhet varit en högsta prioritet för både privatpersoner och företag. Under de senaste åren har dock antalet cyberattacker ökat exponentiellt, vilket gör onlinesäkerhet viktigare än någonsin.

Det finns flera saker du kan göra för att skydda dig själv online, inklusive att använda starka lösenord, brandväggar, installera antivirusprogram, lösenordsskydd och vara försiktig med vad du delar online.

Enligt National Cyber Security Alliance stals det under förra året över 1,5 miljarder personuppgifter, såsom personnummer, adresser och kreditkortsnummer i USA.

Saker du kan göra för hålla dig mer säker online

  1. Använd ett starkt lösenord som är unikt för ditt konto
  2. Använd en lösenordhanterare
  3. Byt ditt lösenord regelbundet
  4. Använd inte samma lösenord för flera konton
  5. Håll din programvara uppdaterad
  6. Öppna inte e-postmeddelanden från okända avsändare
  7. Säkerhetskopiera dina filer regelbundet till en extern enhet eller molntjänst
  8. Håll din programvara och operativsystem uppdaterade

magnifier