TechTag.se

Hitta Sveriges Bästa Webbhotell

Ett webbhotell är mer än ett ställe där du kan lägga upp din sajt eller shop. Det lönar sig ett lägga ner lite extra tid innan du bestämmer dig för vilket webbhotellet som är perfekt för dig, det är mycket att tänka på. Här listar vi webbhotell så du lätt kan jämföra Sveriges bästa webbhotell.

Rank / WebbhotellDisk / TrafikDomänerÖvrigtPris /månRecensionBetygMer info

1. Inleed

Disk: 2GB
Trafik: 50GB

Domäner: ∞
Datacenter: SE

 • 1-klick
 • Backup
 • SSL

  Privat:19kr
  Företag 99kr

  Inleed Recension8,5

  2. Simply

  Disk: ∞
  Trafik: ∞

  Domäner: ∞
  Datacenter: DK

  • 1-klick
  • Backup
  • SSL

  Privat: 20kr
  Företag: 210kr (år 1 - 100kr)

  Simply.com
  fd Uno Euro Recension
  8,5

  3. Templ

  Disk: 5GB
  Trafik: 5GB

  Domäner: 1
  Datacenter: FI

  • 1-klick
  • Backup
  • SSL

  Privat:134kr
  Företag 1326kr

  Templ Recension8,5

  4. Egensajt

  Disk: 10GB
  Trafik: 20GB

  Domäner: ∞
  Datacenter: SE

  • 1-klick
  • Backup
  • SSL

  Privat: 29kr
  Företag: 59kr

  Egensajt Recension8,0

  5. Oderland

  Disk: 20GB
  Trafik: 2000GB

  Domäner: ∞
  Datacenter: SE

  • 1-klick
  • Backup
  • SSL

  Privat: 167kr
  Företag: 334kr

  Oderland Recension8,0

  6. Miss Hosting

  Disk: 100GB
  Trafik: ∞

  Domäner: 1
  Datacenter: SE/US/EU

  • 1-klick
  • Backup
  • SSL

  Privat: 49kr (9kr år 1)
  Företag: 220kr (29kr år 1)

  Miss Hosting Recension7,5

  7. Stablehost

  Disk: ∞
  Trafik: ∞

  Domäner: 1
  Datacenter: SE

  • 1-klick
  • Backup
  • SSL

  Privat: 39kr
  Företag: 299kr

  Stablehost Recension7,5

  8. Hostinger

  Disk: 10GB
  Trafik: 100GB

  Domäner: 1
  Datacenter: UK, NL

  • 1-klick
  • Backup
  • SSL

  Privat: 18kr
  Företag: 65kr

  Hostinger Recension7,5

  9. One.com

  Disk: 50GB
  Trafik: ∞

  Domäner: 1
  Datacenter: DK

  1-klick
  Backup
  SSL

  Privat: 19kr
  Företag: 69kr

  One.com Recension7,0

  10. Loopia

  Disk: 75GB
  Trafik: 750

  Domäner: 1
  Datacenter: SE

  1-klick
  Backup
  SSL

  Privat: 99kr
  Företag: 199kr

  Loopia Recension6,0

  11. WP Engine

  Disk: 10GB
  Trafik: 25000 besökare

  Domäner: 1
  Datacenter: USA

  1-klick
  Backup
  SSL

  $29/mån

  WP Engine Recension5,0


  Webbhotell Sverige

  Det finns många webbhotell i Sverige, du kan välja dom flesta i vår lista. Vi inkluderar både webbhotell som passar företag och privatpersoner. Så du kan välja vilka som du vill läsa en hel recension av.

  Vad är ett webbhotell?

  Webbhotell ServerhallWebbhotell finns det idag en hel uppsjö av och det är långt ifrån lätt att hålla reda på alla. Därför har vi på Techtag.se satt ihop denna lättöverskådliga webbhotell-jämförelse så att du lättare kan hitta det webbhotell du letar efter. Ett som täcker behoven och dom kraven du har och som samtidigt är ett så billigt webbhotell som möjligt.

  I listan ovan hittar du, vad vi tycker är, bästa webbhotellet Sverige. Listan är baserad på faktorer som t ex support, teknik och pris. Allt så du kan göra rätt val för just dig.

  Support

  Support blir ofta bortprioriterat vid val av webbhotell men det är ack så viktigt. Tyvärr kan man inte veta hur bra supporten är i förhand utan måste ofta lära sig det genom att testa sig fram och den kan självklart skilja sig åt från gång till gång.

  Här försöker vi informera så mycket som möjligt om hur dom olika leverantörernas support funkar och har för rykte. Men vårt tips är ändå att själv skicka iväg ett mail till dom och testa hur lång tid det tar att få svar.

  Prestanda

  Prestanda kan vara minst lika svårt att mäta som supporten, men om du vet om nån site som ligger på det webbhotellet du funderar på så testa hur snabb den sajten är. Men det kan vara viktigt att servern står i Sverige för bästa möjliga prestanda, om din sajt främst riktar sig till svenska besökare. Men det bästa du kan göra för få en snabb sajt är att minska antalet javascript som laddas.

  Säkerhet

  Det finns många bra skäl att tänka på säkerheten när du jämför olika webbhotell:

  Säkerhetskopiering / Backup

  Finns det tillgång till gratis, vilket det oftast finns, ska du kolla vilket intervall backup görs. Om dom görs med större mellanrum en 1 gång om dagen i alla fall i en månad så bör tänka efter en extra gång.

  SFTP eller motsvarande

  Det är mycket viktigt att kunna upprätta en säker anslutning till din webbserver, kan vara lite problem ibland, men du kommer tacka din lyckliga stjärna om du blir utsatt för ett intrångsförsök den vägen, fast kommer du inte veta 🙂

  SSL

  SSL är inte bara ett ranking-signal till Google utan också ett bra sätt att hålla dina besökares info hemliga. Du kan läsa mer om gratis ssl Lets Encrypt här.

  Windows eller Linux

  Kort sagt om du inte vet så ska nog välja Linux. Det är bara om du vet att din sajt är byggd med .Net som du ska välja Windows, i princip.

  E-mail

  Det här varierar mellan olika webbhotell, det absolut e-postadresser är antalet email-konton också annat kan vara smart att kolla upp, te x:

  • IMAP / Pop3
  • Webbmail - Finns det en version av mailen när du t ex är på resande fot och du inte har till din dator.
  • Spamfilter - Ingen gillar spam så du bör kolla om webbhotellet gör en första koll .
  • Virusskydd - Ännu viktigare än spamskydd, speciellt om du inte har något eget virusprogram.

  E-handel

  eHandel webbshopOm du vill starta din ehandel från ”scratch” så är dom vanligaste alternativen:

  • WooCommerce
  • Shopify
  • PrestaShop
  • Magento

  Utrymme

  Utrymme är alltså hur stor din hemsidan får vara. Som exempel tar den här sidan upp 1,5MB. Tittar vi på jämförelse-tabellen ovan så ser vi att den här sajten får plats med god marginal på den absolut billigaste som är One.com.

  Våra tips är att du väljer ett som idag passar dig och om du sen planerar att bygga ut i framtiden så uppdaterar du då i stället för att köpa ett att "kunna växa i direkt.

  Om du är ute efter ett webbhotell för 1 / få hemsidor

  Om du bara ska ha en eller några få sajter som mest kommer att bestå text, lite bilder och inbäddade mediefiler behöver du inte bry dig så mycket om utrymme, med bara 10 GB kommer du riktigt långt. Då är det viktigare att fokusera på hur snabbt och stabilt webbhotell är samt på hur bra support och kontrollpanel webbhotellet har.

  Om du ska ha många hemsidor

  Om du tänkt satsa stort 100-tals sajter ska du köpa ett webbhotell som ger dig ett stort utrymme, obegränsat med databaser, trafikmängd och e-postadresser.

  • Tilläggs-domäner / extra domäner / add on domains, som dom kallas i Cpanel. Obegegränsat är självklart bäst.
  • Databaser, obegränsat
  • Trafik, obegränsat
  • E-postkonton / forwarders
  • Utrymme så du får plats med sajter som innehåller video och bilder.

  WordPress Webbhotell

  Vilket webbhotell ska man ha om man ska ha en egen WordPress hemsida med egen domän? Alla webbhotell passar inte så bra till WordPress och i det här inlägget går vi genom vilka webhotell som har en enkel 1-klick-installation av just WordPress. Du kan också se vilken kontrollpanel dom använder.

  Du hittar bra WordPressguider här.

  Att byta ditt WordPress webbhotell

  Enklast är absolut att ladda ner ett plugin som hjälper dig, sök ”migration” i plugin söket. Vi rekommenderar "All-in-One WP Migration" men ett annat plug in funkar lika bra.

  Tillgänglighet / Uptime / Downtime

  Kärt barn har många namn men eftersom vi skriver på svenska kallar vi det för ”Tillgänglighet”. Det är helt enkelt den tid som din hemsida finns tillgänglig på Internet.

  Alltså tiden då din hemsida inte går att komma åt på grund av planerade eller oplanerade driftstopp. Kanske går en server sönder och behövs bytas ut. Kanske blir det strömavbrott. Allt sånt är inräknat.

  Den här siffran är självklart lite svår att få tag på men om någon säger att dom har 99% upptid (3d 15t 39m närtid årligen), så ska du tänka en extra gång... allt under 99.5% (1d 19t 49m nertid) är inte särskilt bra. 9,99%, blir ändå 8t 45m om året som servern är nere.

  Trafik

  Trafik är alltså den mängden dataöverföring som tillåts. Räknat per månad vanligtvis i GB, har du en vanlig site kommer du nog inte höra ditt webbhotell om att du skulle överskridit trafik-gränsen, men det kan hända.

  Vissa webbhotell har obegränsat utrymme och bandbredd, det kan alltid vara trevligt så du vet att du är säker. Men det kan ändå bli problem om dom har en max antal filer (inodes). Det kan bli problem om du har en wordpress-blog som skapar 10 (eller mer) varianter av varje bild du laddar upp.

  Men du måste skriva en hel massa inlägg för att ska bli problem eller om du har en WooCommerce-butik med 50000 produkter.

  Domännamn

  Om du vill ha flera sajter så är det värt att kolla extra noga om det ingår att du ha flera domäner kopplade till ett konto, i Cpanel kallas dessa Add on domains eller på svenska tilläggsdomäner.

  Om du ska registrera en domän med en "nyare” ändelse, t ex .guide eller .io, bör du dels kolla vad det kommer att kosta år 2 när du måste förnya domänen dels kolla dom priserna. På Domcomp kan man se att .io kostar mellan $32 och $75. Så kasta inte pengarna i sjön 🙂

  Om webbhotellet vill registrera din domän i sitt eget namn ska du överge dom direkt, strunta i eventuella pengar du redan betalt. Det finns i princip bara en anledning för dom att göra det, ett låsa in dig genom att ta din domän som ”gisslan” när deras tjänst blir dålig.

  Driver du företag?

  Om du driver en lite större sajt kan det var värt att titta på en VPS - Virtual Private Server eller virtuell privat server. En VPS ger dig väldigt många fler möjligheter men samtidigt också högre krav på din kompetens vid administrationen osv.

  Om du inte har den tekniska kompetensen att ta hand om den VPS kon du köpa till ”managed VPS” då håller webbhotellet koll på uppdateringar osv. Tjänsten finns bland annat hos: Inleed och Stablehost.

  magnifier