Webbhotell

Ett webbhotell är mer än ett ställe där du kan lägga upp din sajt eller shop. Det lönar sig ett lägga ner lite extra tid innan du bestämmer dig för vilket webbhotell som får äran, det är mycket att tänka på.

Här listar vi webbhotell så du lätt kan jämföra Sveriges webbhotell. Disk / trafik och prisuppgifterna är respektive webbhotells billigaste paket. Läs hela recensionerna för alla olika paket där du också kan sätta ditt eget betyg. Om du klickar på “jämför med andra” så kan du se webbhotellen sida vid sida med alla uppgifter.

Webbhotell BeskrivningDisk och TrafikAndra tjänsterPris per månadTotalpoäng Beställ
Inleed
Inleed erbjuder webbhotell, domäner och servertjänster för privatpersoner och företag. Inleeds servrar är placerade i ...

Jämför med andra
Disk 1GB
Trafik 50GB
1klickinstallation:
Backup:
Domäner: Obegränsat
Datacenter: Sverige
Privat: 19kr
Företag: 99kr
2 Hoasted
Hoasted är ett Holländskt webbhotell som servar privatpersoner och företag.

Jämför med andra
Disk 100GB
Trafik Obegränsat
1klickinstallation:
Backup:
Domäner: 1
Datacenter: Nederländerna
Privat: 57kr
Företag: 456kr
Beställ
techtagse
3 Oderland
Oderland är ett av de mest omtyckta webbhotellen i Sverige.

Jämför med andra
Disk 10GB
Trafik 500GB
1klickinstallation:
Backup:
Domäner: Obegränsat
Datacenter: Sverige
Privat: 86:-
Företag: 542:-
4 One.com Recension
One.com är ett av de mest använda webbhotellen i Sverige och också ett av de billigare. Datacentret är beläget i ...

Jämför med andra
Disk 25GB
Trafik Obegränsat
1klickinstallation:
Backup:
Domäner: 1
Datacenter: Danmark
Privat: 20kr
Företag: 110kr
5 7star
7star är ett relativt nytt webbhotell som lockar med bra priser och support.

Jämför med andra
Disk 10GB
Trafik 100GB
1klickinstallation:
Backup:
Domäner: 5
Datacenter: Tyskland
Privat: 49:-
Företag: 99:-
6 Surftown
Surftown är ett av dom lite äldre webbhotellen, dom startades 2003 i Danmark. Surftown är ett webbhotell jag själv ...

Jämför med andra
Disk 20GB
Trafik 30GB
1klickinstallation:
Backup:
Domäner: 1
Datacenter: Danmark
Privat: 49kr
Företag: 229kr
7 Loopia
Loopia kan mycket väl vara Sveriges mest kända webbhotell och domänregistrar. Lever dom upp till förväntningarna?

Jämför med andra
Disk 75GB
Trafik 750GB
1klickinstallation:
Backup:
Domäner: Obegränsat
Datacenter: Sverige
Privat: 85:-
Företag: 250:-
8 WP Engine
WP Engine marknadsför sig som experter på Wordpress och utlovar extremt bra prestanda. Så om du vill ha en webbserver ...

Jämför med andra
Disk 10GB
Trafik 25000 besökare
1klickinstallation:
Backup:
Domäner: 1
Datacenter: USA
Privat: $29
Företag: $99
Webbhotell finns det idag en hel uppsjö av och det är långt ifrån lätt att hålla reda på alla. Därför har vi på Techtag.se satt ihop en lättöverskådlig denna webbhotell jämförelse så att du lättare kan hitta det webbhotell du letar efter. Ett som täcker behoven och dom kraven du har och som samtidigt är ett så billigt webbhotell som möjligt.

Webbhotell Binero

Webbhotell Binero är ett webbhotell som vunnit IDG´s stora webbhotell test Sveriges bästa webbhotell både 2009 och 2010. Hos Binero slipper du allt vad bindningstider heter och köper således aldrig grisen i säcken. Du har dessutom hela 45 dagars pengarna tillbaka garanti om du inte skulle vara nöjd. Binero har över 10000 kunder och har har två paket lösningar man kan välja mellan. Privatpaket samt Företagspaket. Båda har väldigt generöst med utrymme och trafik. Privatpaket har 100GB utrymme och 2000GB trafik. Företagspaket har 200GB utrymme och 4000GB trafik.

Webbhotell City Network

Webbhotell City Network är webbhotellet som kom 2a i Sverige bästa webbhotell 2010 som IDG varje år genomför. City Network har ett paket som ska passa alla och kostar 74kr inkl moms. Vill du ha lite mer power får du uppgradera till en dedikerade serverar i deras serverhotell, som även dom är väldigt prisvärda.

Webbhotell Loopia

Webbhotell Loopia grundades 2000 och är sen 2005 en del i den norska Mamut-koncernen. Loopia har idag 10år senare hunnit bli ett av Sveriges absolut ledande webbhotell och har idag både kontor Sverige och i Serbien. Hos Loopia kan du välja mellan två olika paketlösningar. Ett privatpaket som kostar 83kr/mån inkl moms och ett företagspaket som kostar 141kr/mån inkl moms.

Webbhotell Active 24

Webbhotell Active 24 är ett del av Mamut-koncernen. Mamut-koncernen äger även Loopia. Active24 har privatpaket men det känns som dom riktar sig mer åt webbhotell till företag.

Support

Support blir ofta bortprioriterat vid val av webbhotell men det är ack så viktigt. Tyvärr kan man inte veta hur bra supporten är i förhand utan måste ofta lära sig det genom att testa sig fram och den kan självklart skilja sig åt från gång till gång. Här försöker vi informera så mycket som möjligt om hur dom olika leverantörernas support funkar och har för rykte. Men vårt tips är ändå att själv skicka iväg ett mail till dom och testa hur lång tid det tar att få svar.

Utrymme

Utrymme är alltså hur stor din hemsidan får vara. Som exempel tar den här hemsidan bara upp 800kB. Tittar vi på jämförelse tabellen ovan så ser vi att den här sajten får plats med god marginal på den absolut billigaste som är One.com. Våra tips är att du väljer ett som idag passar dig och om du sen planerar att bygga ut i framtiden så uppdaterar du då i stället för att köpa ett att "kunna växa i" direkt.

Trafik

Trafik är alltså den mängden dataöverföring som tillåts. Räknat per månad vanligtvis i GB.

Uptime

Uptime är den tid som din hemsida finns tillgänglig på Internet. Alltså tiden då din hemsida inte går att komma åt på grund av planerade eller oplanerade driftstopp. Kanske går en server sönder och behövs bytas ut. Kanske blir det strömavbrott. Allt sånt är inräknat. Den här siffran är självklart lite svår att få tag på men om någon tycker att 99% är bra så ska du tänka en extra gång... allt under 99.5% är inte särskilt bra.

Domännamn

En domän är den adress som man skriver in i webbläsaren för att komma till en viss sida. Som exempel kan vi ta www.google.se som är den adressen som du skriver in för att komma till just det - Google.se.

Webbhotell wiki på wikipedia

En bra webbhotell wiki hittar du på wikipedia som är en fri oberoende encyklopedi. Techtag.se är en oberoende jämförelse tjänst som jämför webbhotell.
Jämför
  • Total (0)
Compare
0