TechTag.se

Jämför Mobilabonnemang

Att jämföra mobilabonnemang är inte så svårt, får ganska enkelt att själv kolla upp dem och att jämföra dem med varandra. Man behöver inte vara något proffs, utan man kan enkelt förstå sig på den information man ges. Det är svårare att veta hur mycket man faktist behöver.

För att det ska vara så enkelt som möjligt att jämföra de olika mobilabonnemangen kan här nedanför välja dina kriterier och se vilka abonnemang som passar.Upplevelsen som kund

Idag är det så att det finns en väldigt stor mängd olika mobilabonnemang att välja mellan och det gör att det finns en hel del att ha med i beaktande när man gör sitt val.

Det bästa är att ha lite koll på läget själv innan man beger sig till en butik, för annars kan man lätt bli lite förvirrad av den information man får.

Eftersom det är så att personalen i butiker som säljer mobiltelefoner är väldigt kunniga så kan det lätt bli så att de talar ”över huvudet” på en och då kanske man känner sig dum och bara tar ett av alternativen för att slippa tala mer om saken.

Det är naturligtvis inte särskilt bra att göra så, men det är lätt hänt.

Därför är det smart att redan innan ha kollat upp saker och ting på egen hand först, så kom ihåg det!

Ta dock vara på deras kunskap och fråga om de saker som är viktiga för dig. En bra sak är att redan innan ha suttit ner och funderat över vad som är det viktigaste för en själv.

Är det fria samtal och SMS? Är det mängder av surf? Billigt utanför EU? Eller nåt annat som är viktigast för dig?

Vad det än är så vet du själv vad dina preferenser är och då är det bra att också tala om det när man träffar personalen på en butik där man ska byta telefonabonnemang, eller förnya ett gammalt.

Dessutom har de flesta mobiloperatörerna en eller flera "billigare" varianter som kör på samma nät. 3 = Hallon. Telia = Halebop, Fello. Tele2 = Comviq. Så om du inte behöver en fysisk butik att gå till, kan det vara värt att titta närmare på dom.

Många att abonnemang välja mellan

Det kommer ju inte som en överraskning för någon att det är så att det finns mängder av olika mobilabonnemang, utan det är allmänt känt vid det här laget. Ofta är det så att man fortsätter med abonnemang från samma operatör, men ibland kan det vara så att man vill byta från den ena till den andra. När detta sker så är det så att det krävs research.

Om man inte kollar upp saker och ting bra så hamnar man i en situation där man är helt utelämnad till andra och det är aldrig bra.

Kolla upp jämförelser via sajter som har tabeller för jämförelser och fundera sedan över vilket som är mest tilltalande just för dig. Läs mer om företagsabonnemang på Surf.nu.

Kanske är det så att du har en kompis som har ett annat abonnemang än vad du själv har? Verkar det vara bättre? Kanske en annan operatör också som verkar bättre?

Testa då nästa gång det är dags för en ny telefon eller när ditt mobilabonnemang går ut. Det skadar aldrig att testa och helst när det är så att du känner någon som är nöjd.

Vilka vanor har du?

Vi är alla olika och vi använder vår mobiltelefon till olika saker. För vissa är det av stor vikt att det är mycket surf som ingår medan det för andra är så att just surfen hamnar i andra hand.

Oavsett vad det är som man själv anser vara det viktigaste är det så att det är ganska lätt att själv göra upp en lista eller liknande där man helt enkelt skriver ner de behov man har.

Efter det att man har en lista över sina vanor så kommer man att kunna titta på den och jämföra de olika valen som finns och man kan även ta med sig sin lista när man ska förnya ett abonnemang, eller byta ett abonnemang.

Man ska inte vara blyg över att fråga om den här typen av saker för det är väldigt många som inte har koll på läget. Man är alltså inte ensam om att inte ha full koll på vad de olika beteckningarna med mera betyder.

Att tänka på när du jämför mobilabonnemang?

Det är några saker som är viktiga för dig att ha med i beräkningen när det är dags för ett nytt abonnemang. Här kommer ett par punkter som är bra att ha med och tänka på:

 • Ska jag vara mycket utomlands?
 • Hur mycket surf behöver jag egentligen?
 • Hur mycket talar jag in telefon?
 • Hur många sms skickar jag?
 • Vill du ha med eller utan bindningstid?
 • Vill du ha möjlighet att få en ny telefon när du tecknar nytt avtal?

Detta är viktiga saker att tänka på och ofta är det så att man vet hur man vill ha det. I vissa fall kan det såklart vara så att man är lite osäker på hur man använder sin mobil, men det är oftast på det viset att man har koll.

Tänk på det bara så att du inte väljer ett mobilabonnemang som inte passar för det som du behöver.

Billigast alltid bäst?

Svaret på den frågan är att nej, billigast är inte alltid bäst. Det är också så att det som kanske ser billigast ut på pappret inte är billigast just för dig. Om det är så att ett abonnemang kostar flera hundra kronor mindre än ett annat kan det ändå vara så att ett annat blir billigare.

Ett exempel på det kan vara när man exempelvis har ett mobilabonnemang med mindre surf och sedan behöver fylla på med mer surf varje månad.

Om man väljer ett mobilabonnemang som är perfekt lämpat för hur man själv använder sin telefon så är det också så att det är då det blir som billigast.

Tänk alltså på att istället för att stirra dig blind på exakta summor så är det bättre att fokusera på att välja det som är bäst lämpat för dig och ditt användande av din telefon.

Om det är så att du råkar välja ett abonnemang som du sedan märker är mindre bra för just dig så är det bara att välja mer rätt nästa gång!

Innehåll

 • Att tänka på när du jämför abonnemang till din mobil

  • Ska jag vara mycket utomlands?
  • Hur mycket surf behöver jag egentligen?
  • Hur mycket talar jag in telefon?
  • Hur många sms skickar jag?
  • Vill du ha med eller utan bindningstid?
  • Vill du ha möjlighet att få en ny telefon när du tecknar nytt avtal?
 • magnifier