TechTag.se

OderlandOderland är webbhotellet som blivit känt som ett av Sveriges bästa (den här sajten ligger på deras servrar t o m). Bra prestanda och support till rimliga priser och några riktigt bra / ovanliga funktioner, WordPress-migration och speciellt mail-migration gör Oderland till en favorit.

Eftersom webbhotellet lanserades redan 1998 kan man vara relativt säker på att dom inte kommer försvinna över en natt heller.

Kontrollpanel

Oderland har en egen kontrollpanel som mer eller mindre speglar funktionerna hos Cpanel, som också finns tillgänglig om du föredrar den.

1-klick-installation av över 450 olika applikationer med ett enkelt klick från kontrollpanelen. Bland annat WordPress, Joomla, Prestashop, phpBB, olika Wikis, och ungefär 445 till.

För utvecklare

Git, wp-cli & drush, SSH, profilering och debug av kod och Python, Ruby & Node.js – kort sagt, det finns det mesta.

Utrymme & Trafik

Så länge du har en sajt (eller sajter) med normalt innehåll bör du inte ha några problem att hålla dig inom Oderlands disk/trafik-gränser men om du har mycket bilder, video eller annat som tar mycket plats kan det bli lite snålt för dig, speciellt med disk-utrymme.

Alla servrar finns i Göteborg vilket ger hyffsat snabba svarstider.

Mer krävande sajter

Om din sajt blir en braksuccé eller om den redan är för stor för ett vanligt webbhotell så har Oderland även "Elastic Sites".

Med Elastic Sites kan du få upp till 64GB arbetsminne och 6 processorer på ditt webbhotell, det är helt enkelt en managed VPS för oss som inte är jätteintresserade av "serverunderhåll".

Om du har ett Premium+ konto så kan du uppgradera själv i kontrollpanelen. 1GB RAM extra kostar 3kr/dag och 1CPU extra kostar 5kr/dag.

Support hos Oderland

Helt ärligt har det inte blivit jättemycket kontakt med supporten hos Oderland men med ticket-systemet har det alltid gått snabbt att få hjälp med de problem som uppståt (t o m på julafton!)

Mail & Webbmail

Oderland har stöd för POP3 och IMAP och på webb-mailen kan du använda Horde, Roundcube eller SquirrelMail. Webbmailen nås antingen via Oderlands hemsida, under Login i menyn, eller på http://dindoman.com:2096.

Domänpriser - välj bland 500+

.se 130kr
.nu 130kr
.eu 99kr
.com 109kr
.net 140kr
.org 99kr
.mobi 199kr
.info 120kr
.io 399kr

Webbhotellspaket hos Oderland

Standard Premium Agency
Disk 20 GB 30 GB 30 GB
Trafik 2000GB/mån 5000GB/mån 5000GB/mån
Återförsäljning 10 konton
Extra Domäner Obegränsat Obegränsat Obegränsat
Databaser (MySQL) Obegränsat Obegränsat Obegränsat
Kontrollpanel cPanel cPanel WHM/cPanel
SSL
1 klick-install
Backup
Miljömärkt El
Support            
Startavgift 150kr 150kr Nej
Pris 185r/mån 369kr/mån 550kr/mån
Mer Info Standard Premium Agency


Det finns även paket för Managed WordPress och Managed WordPress E-handel.Totalbetyg för Oderland

8
Totalbetyg
Support:  Prestanda:  Pris: 
Användarbetyg: 
Oderland Oderland är ett av de mest omtyckta webbhotellen i Sverige.
8.63 1 10 8
0 / 10 8.63

Din röst

Innehåll

magnifier