TechTag.se

Oderland

Oderland är webbhotellet som blivit känt som ett av Sveriges bästa (den här sajten ligger på deras servrar t o m). Bra prestanda och support till rimliga priser och några riktigt bra / ovanliga funktioner, WordPress-migration och mail-migration gör Oderland till en favorit.

Eftersom Oderland lanserades redan 1998 kan man vara relativt säker på att dom inte kommer försvinna över en natt heller.

Kontrollpanel

Oderland har en egen kontrollpanel som mer eller mindre speglar funktionerna hos Cpanel, som också finns tillgänglig om du föredrar den.

1-klick-installation av över 450 olika applikationer med ett enkelt klick från kontrollpanelen. Bland annat WordPress, Joomla, Prestashop, phpBB, olika Wikis, och ungefär 445 till.

För utvecklare

Git, wp-cli & drush, SSH, profilering och debug av kod och Python, Ruby & Node.js – det finns det mesta hos Oderland.

Utrymme & Trafik

Så länge du har en sajt (eller sajter) med normalt innehåll bör du inte ha några problem att hålla dig inom Oderlands disk/trafik-gränser men om du har mycket bilder, video eller annat som tar mycket plats kan det bli lite snålt för dig, speciellt med disk-utrymme. Alla servrar finns i Göteborg vilket ger snabba svarstider.

Mer krävande sajter

Om din sajt blir en braksuccé eller om den redan är för stor för ett vanligt webbhotell så har Oderland även "Elastic Sites". Med Elastic Sites kan du få upp till 64GB arbetsminne och 6 processorer på ditt webbhotell, det är helt enkelt en managed VPS för oss som inte är jätteintresserade av "serverunderhåll".

Om du har ett Premium+ konto så kan du uppgradera själv i kontrollpanelen. 1GB RAM extra kostar 3kr/dag och 1CPU extra kostar 5kr/dag.

Support hos Oderland

Helt ärligt har det inte blivit jättemycket kontakt med supporten hos Oderland men med ticket-systemet har det alltid gått snabbt att få hjälp med de problem som uppståt (t o m på julafton!)

Mail & Webbmail

Oderland har stöd för POP3 och IMAP och på webb-mailen kan du använda Horde, Roundcube eller SquirrelMail. Webbmailen nås antingen via Oderlands hemsida, under Login i menyn, eller på http://dindoman.com:2096.

Webbhotellspaket hos Oderland

Tjänster Standard Premium Agency
Återförsäljning Nej Nej Ja, 10 konton
Disk 20GB 30 GB 30 GB
Trafikgräns 2000 GB/mån 5000 GB/mån 5000 GB/mån
Domänpriser .se 120kr // .nu 120kr .com 99kr // .net 140kr .mobi
199kr // .info 120kr
Extra domäner
Obegränsat
MySQL
Obegränsat
Kontrollpanel
Cpanel
SSL
Let's Encrypt med flera
1 klick-install
Ja
Backup
Ja
Antivirus och malwareskydd
Ja
Miljömärkt el
Ja
Support

  • Telefon
  • Mail
  • Chatt
Oderland hos Allabolag
Allabolag
Startavgift 150:- 150:- 0:-
Pris ex moms 167:-/mån 334:-/mån 500:-/mån

Totalbetyg för Oderland8
Totalbetyg
Support:  Prestanda:  Pris: 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Techtag.se
closearrow-circle-upbars