TechTag.se

OderlandOderland är webbhotellet som blivit känt som ett av Sveriges bästa (den här sajten ligger på deras servrar t o m). Bra prestanda och support till rimliga priser och några riktigt bra / ovanliga funktioner, WordPress-migration och speciellt mail-migration gör Oderland till en favorit.

Eftersom webbhotellet lanserades redan 1998 kan man vara relativt säker på att dom inte kommer försvinna över en natt heller.

Kontrollpanel

Oderland har en egen kontrollpanel som mer eller mindre speglar funktionerna hos Cpanel, som också finns tillgänglig om du föredrar den.

1-klick-installation av över 450 olika applikationer med ett enkelt klick från kontrollpanelen. Bland annat WordPress, Joomla, Prestashop, phpBB, olika Wikis, och ungefär 445 till.

För utvecklare

Git, wp-cli & drush, SSH, profilering och debug av kod och Python, Ruby & Node.js – kort sagt, det finns det mesta.

Utrymme & Trafik

Så länge du har en sajt (eller sajter) med normalt innehåll bör du inte ha några problem att hålla dig inom Oderlands disk/trafik-gränser men om du har mycket bilder, video eller annat som tar mycket plats kan det bli lite snålt för dig, speciellt med disk-utrymme.

Alla servrar finns i Göteborg vilket ger hyffsat snabba svarstider.

Domänregistrering

Oderland erbjuder domänregistrering med över 500 olika toppdomäner. De tillhandahåller också gratis DNS-tjänst vid registrering, och hjälp med domänöverföring.

De stödjer svenska tecken i domännamn och erbjuder DNSSEC för vissa toppdomäner.

Kunderna informeras via faktura om att det är dags att förnya sina domäner, men det finns också en möjlighet för automatiska betalningar för domänförnyelse.

Domänpriser

Då Oderland har höga priser på domäner rekommenderar vi att du registrerar dom hos Inleed istället.

.se 189kr
.nu 199kr
.eu 139kr
.com 169kr
.net 149kr
.org 149kr
.mobi 199kr
.info 248kr
.io 696kr

Mer krävande sajter

Om din sajt blir en braksuccé eller om den redan är för stor för ett vanligt webbhotell så har Oderland även "Elastic Sites".

Med Elastic Sites kan du få upp till 64GB arbetsminne och 6 processorer på ditt webbhotell, det är helt enkelt en managed VPS för oss som inte är jätteintresserade av "serverunderhåll".

Om du har ett Premium+ konto så kan du uppgradera själv i kontrollpanelen. 1GB RAM extra kostar 3kr/dag och 1CPU extra kostar 5kr/dag.

Oderland Cloud

Oderland Cloud erbjuder en flexibel molnplattform med skalbara virtuella servrar som låter dig bygga en anpassad infrastruktur. Plattformen tillåter skalning efter behov, har ingen bindningstid, erbjuder datalagring i Sverige och support i världsklass.

De erbjuder olika typer av servrar för olika behov, och molntjänsten är baserad på OpenStack-plattformen, vilket ger flexibilitet, skalbarhet och interoperabilitet. De stödjer även din infrastruktur genom funktioner som snapshots, privata nätverk, lastbalansering och olika operativsystemval​.

App Suite

Oderland App Suite erbjuder molnbaserade verktyg för e-post, dokumenthantering, och samarbete, tillgängliga på alla enheter. Tjänsten inkluderar anti-spam skydd, avancerad säkerhet med två-faktorsautentisering och kryptering, samt säker datalagring i Sverige.

De erbjuder ett Standardpaket som ingår i webbhotellspaket och Managed Server, samt ett Premium-paket för 49 kr per månad med utökade samarbetsverktyg och lagringsutrymme

Managed Server

Oderland erbjuder Managed Server-tjänster där de hanterar all drift och underhåll, vilket låter kunderna fokusera på att skapa fantastiska digitala upplevelser.

De erbjuder skräddarsydda serverresurser, teknisk övervakning, cPanel-licens, CloudLinux, KernelCare för säker uppdatering, dagliga säkerhetskopior, DDoS-skydd, effektiv brandvägg, 24/7 driftjour och obegränsade SSL-certifikat med Let's Encrypt​.

Managed WordPress

Oderland erbjuder Managed WordPress-hosting där de hanterar uppdateringar, optimering och övervakning av din webbplats.

De erbjuder tre paket: Basic för 435 kr/månad, Standard för 1095 kr/månad och Premium för 2745 kr/månad, med olika nivåer av support, övervakning och andra funktioner som månadsrapport, fri återställning vid malware, prestandaövervakning och stöd för WordPress Multisite​

Oderlands site builder

Oderland erbjuder en site builder som låter användare skapa responsiva hemsidor utan kodkunskaper. Denna tjänst ingår kostnadsfritt i deras webbhotellspaket. Användare kan välja bland olika mallar, anpassa designen, och publicera hemsidan på eget domännamn.

Tjänsten inkluderar SEO-verktyg, inbyggd sökfunktion, sociala medier-integration, e-handelsfunktion, bloggverktyg, kartor och kontaktformulä

Support hos Oderland

Helt ärligt har det inte blivit jättemycket kontakt med supporten hos Oderland men med ticket-systemet har det alltid gått snabbt att få hjälp med de problem som uppstått (t o m på julafton!)

Mail & Webbmail

Oderland har stöd för POP3 och IMAP och på webb-mailen kan du använda Horde, Roundcube eller SquirrelMail. Webbmailen nås antingen via Oderlands hemsida, under Login i menyn, eller på http://dindoman.com:2096.

Infrastruktur och datahallar

Oderland äger sin infrastruktur vilket möjliggör snabb responstid, god upptid och hög prestanda för kunderna. De har inbyggd redundans i sin plattform på alla nivåer för att säkerställa kontinuerlig drift även vid strömavbrott.

Datahallarna är strategiskt placerade för att erbjuda höga hastigheter både internt och mot internet, och bandbredd är aldrig ett problem.

Webbhotellspaket hos Oderland

Standard Premium Agency
Disk 20 GB 30 GB 30 GB
Trafik 2000GB/mån 5000GB/mån 5000GB/mån
Återförsäljning 10 konton
Extra Domäner Obegränsat Obegränsat Obegränsat
Databaser (MySQL) Obegränsat Obegränsat Obegränsat
Kontrollpanel cPanel cPanel WHM/cPanel
SSL
1 klick-install
Backup
Miljömärkt El
Support            
Startavgift 150kr 150kr Nej
Pris 185r/mån 369kr/mån 550kr/mån
Mer Info Standard Premium Agency
Totalbetyg för Oderland

8
Totalbetyg
Support:  Prestanda:  Pris: 
Användarbetyg: 
Oderland Oderland är ett av de mest omtyckta webbhotellen i Sverige.
8.63 1 10 8
0 / 10 8.63

Din röst

Innehåll

magnifier