TechTag.se

Inleed Webbhotell

Disk / TrafikDomänerAnnatPrisBetygMer info
Disk: 2GB
Trafik: 50GB
Domäner: ∞
Datacenter: SE
1-klick
Backup
SSL
Privat: 19kr
Företag: 99kr
Prime: 99 - 199kr
8,5

Inleed erbjuder webbhotell, domäner och servertjänster för privatpersoner och företag. Inleeds servrar är placerade i Falun och Tällberg, i deras egna lokaler.

Med daglig backup på alla kontotyper, även de billigaste, kan du vara säker hos Inleed även om du råkar göra ett misstag. Dom kan även skräddarsy hosting-paket om du inte hittar nåt som passar bland dom ordinarie paketen.

Inleeds Kontrollpanel

Inleed använder för ovanlighetens skull inte Cpanel utan här är det DirectAdmin som gäller. Om du inte är van vid någon annan kontrollpanel kommer det inte vara några problem att lära sig men för dom som jobbat mycket med Cpanel känns det lite som kusinen från landet, men som sagt det är en vanesak.

HD-Utrymme & Trafik hos Inleed

Det är lite blandat med utrymme och trafik-gränser hos Inleed. För 19kr/mån får du bara 2GB disk men 50GB trafik. Men om du inte behöver så mycket lagringsutrymme (så inga stora bilder eller video) så lär du klara dig, iallafall till en början.

Annars är det inte mycket dyrare (10kr/mån) med "Special-paketet" med 10GB disk-utrymme och 250 GB trafik/mån. Positivt är att all lagring görs på snabba SSD.

Inleeds namnservrar

Det brukar alltid vara svårt att hitta, så här har du namnservrarna du använder hos Inleed:
ns1.inleed.net
ns2.inleed.net
ns3.inleed.net
ns4.inleed.net
ns5.inleed.net
ns6.inleed.net

Support hos Inleed

Supporten kan nås via telefon, chatt och mail och är mycket snabb och alert. Vi flyttade från en VPS till största "prime-paketet". Inleed gjorde allt, utan extra kostnad. Det är så man gör kunderna glada.

Mail & Webbmail

POP3- och IMAP-stöd + en bra webbmail (Roundcube) finns.

Webbhotellspaket hos Inleed - från Standard till Prime

TjänstStandardSpecialÅterförsäljarePrime 1, 2, 3
Diskutrymme:2 GB10 GB50 GB50, 100, 200 GB
Trafik:50GB/mån250GB/mån2000GB/mån3000GB/mån
Extra Domäner:ObegränsatObegränsatObegränsatObegränsat
Databaser (MySQL):ObegränsatObegränsatObegränsatObegränsat
Kontrollpanel:DirectAdminDirectAdminDirectAdminDirectAdmin
1 klick-install:JaJaJaJa
Backup:JaJaJaJa
Let's Encrypt SSL:JaJaJaJa
Support:Tel / Mail / ChattTel / Mail / ChattTel / Mail / ChattTel / Mail / Chatt
Startavgift:0:-0:-0:-0:-
Pris:19kr/mån29kr/mån99kr/mån99, 149, 199kr/mån
Mer info:Inleed StandardInleed SpecialInleed ÅterförsäljareInleed Prime

Inleed Webbhotell Prime

Kräver din hemsida extra resurser? Då ska du kolla på Inleed Prime.

Där har du möjlighet att får en vanligt webhotell med upp till 36 kärnor, 768 GB RAM och 5TB SSD-lagring så placeras din hemsida i både Falun och Tällberg.

Allt det här till löjligt lågt pris. Tillgång till jour och upptids-garanti ingår i alla Prime-paket.

Managed WordPress

Med Inleeds Managed WordPress får du för 399kr/ mån tillgång till "8000 plugins och Teman". Det är ju inte nån vidare selling point om det bara är skräp-plugins.

MEN eftersom det ingår till exempel WP Rocket och Elementor PRO som du normalt betalar en årsavgift för, så finns det en viss poäng för dig som inte kan, har tid eller helt enkelt inte vill ta hand om en WordPress-sajt.

Det ingår allt du förväntar dig i form av backups och support med mera.

Övriga tjänster

Extra Storage

NamnLagringTrafik / månStartavgift
Storage 100100 GB3000 GB0:-
Storage 200200 GB3000 GB 0:-
Storage 500500 GB3000 GB 0:-

Med en FTP/SFTP anslutning kan ni föra över filer till och från deras servrar. På så sätt kan slippa allt krångel med olika lagringsutrymmen och istället samla allt era material under ett och samma tak.

Inleeds servrar ger stora lagringsmöjligheter allt ifrån dina egna semesterbilder till backuper på dina hemsidor.

Genom tre storage-paket finns något som passar alla och om inte något av dem känns helt rätt så är det bara att kontakta Inleed så tar dom fram ett personlig lösning.

Du kan dock inte använda "Storage" som tillägg på ditt webbhotellskonto.

VPS och Managed VPS

En VPS (Virtual Private Server) kanske dom flesta vet vad är. Mer kontroll för dig att uppdatera mjukvaran på servern, bättre CPU och mer minne än ett vanligt webbhotellskonto. Inleed har VPS:er från 199, 299 till 399kr/mån. Med bättre prestanda allteftersom priset går upp.

Managed VPS där du inte behöver göra nåt med servern på egen hand kostar 250 kr extra per månad.

CO-Location

Med CO-location placerar ni er server i Inleeds serverhall i Tällberg eller Falun. Dom står för bandbredd, dedikerad IP-adress, ström till servern samt lättare administration. Priserna ligger på 299, 349 och 399kr /mån.

Dedikerad server hos Inleed

Med en dedikerad server börjar vi komma upp på en helt ny nivå. Priset för en "standard-server" ligger på mellan 499 och 1999 kr per månad och en Managed server kostar ytterligare 499 kr/mån. Men du kan också få en helt egen config med bland annat upp till 768 GB RAM.

Inleed VPN

Inleed har också en VPN-tjänst för dig som är inte vill lämna några spår efter dig på nätet. Den kostar bara 29kr per månad och tillåter 2 anslutna användare. Tjänsten använder OpenVPN.

Inleed Domän

På domäner har Inleed mycket konkurrenskraftiga priser på dom "vanligaste" domänerna, .se, .nu, .com och så vidare. Men på dom mer nicshade ändelserna ska du titta på tld-list.com för att kolla om du kan hitta ett billigare alternativ.

Inleed Bredband

En lite ovanlig sak för ett webbhotell är att Inleed erbjuder bredband, priserna verkar rimliga, men anges ex moms även för privatpersoner vilket känns lite konstigt.

Priserna sträcker sig från 280kr för 100/10 och 392kr/mån exkl moms 1000/1000. Finns också, 100/100, 250/250 och 500/500. Så inte inte så stort prisspann.

Ett bra address-sök för att se om du faktiskt har möjlighet att få bredbandet känns också bra.Totalbetyg för Inleed Webbhotell

8.5
Totalbetyg
Support:  Prestanda:  Pris: 
Användarbetyg: 
Inleed Webbhotell Inleed erbjuder webbhotell, domäner och servertjänster för privatpersoner och företag. Inleeds servrar är placerade i Falun och Tällberg, i deras egna lokaler. Med daglig backup på alla kontotyper, även de billigaste, kan du vara säker hos Inleed även om du råkar göra ett misstag. Dom kan även skräddarsy hosting-paket om du inte hittar nåt som […]
9.05 1 10 22
0 / 10 9.05

Din röst

Innehåll

magnifier