TechTag.se

Bästa gratis VPN tjänsterna (2022)

topp vpn

Virtual Private Network eller som det förkortas, VPN gör det möjligt att slippa bli spårad på internet. Det går inte att se vilka hemsidor du besöker eller vart du befinner dig geografiskt. Vare sig din internetleverantör eller andra kan se vad du gör, du surfar helt anonymt.

VPN används av många olika skäl, för att skydda företagsuppgifter, kunna diskutera fritt på internet eller för att kunna titta på geoblockerade serier på Netflix. Det är inte helt enkelt att hitta bra gratis vpn, främst då det finns begränsningar i funktionalitet och hastighet.

De tre bästa gratis VPN-tjänsterna

1. ProtonVPN

ProtonVPN erbjuder bland de bästa gratis VPN-tjänsterna. Deras VPN är dessutom användarvänligt och smidigt att använda. Proton har sin bas i Schweiz vilket ger pluspoäng då Schweiz har strikta integritetslagar. Det innebär även att Norton inte lyder under vare sig EU:s eller USA:s bestämmelser vilket ökar din integritet.

Gratisversionen av ProtonVPN har begränsade funktioner och du kan bara ha en enhet ansluten. Fördelen är att till skillnad mot andra kan du använda obegränsat med data. Hastigheten sänks dock när du surfar på grund av den höga säkerheten men du får tillgång till servrar i tre länder.

2. Hotspot Shield

Hotspot Shield erbjuder en begränsad gratisversion av deras betalda VPN-abonnemang. Det finns begränsningar i hur mycket data du får använda och du kan endast ansluta en enhet. Hastigheten är också begränsad vilket märks när du surfar. Hotspot Shield VPN är baserade i USA vilket är en nackdel. Däremot sparas inga loggar och du har en hög krypteringsnivå.

3. Surfshark

Surfshark erbjuder inte helt gratis VPN men du kan testa deras abonnemang i 30 dagar. Efter 30 dagar kan du välja att avsluta din testperiod och då få pengarna tillbaka eller fortsätta använda Surfshark.

Eftersom du testar abonnemanget får du tillgång till alla funktioner vilket inkluderar över tretusen servrar i 63 länder. Surfshark erbjuder även vpn för mac och Android. Du får även skydd mot skydd mot hackare, pishing och minimerar risken för identitetsstöld.
Nackdelar med gratis VPN

Gratis VPN är en fråga som delar, en del tycker gratis VPN-tjänster är fantastiska och andra ser en hel del risker. Visst finns det nackdelar som beror på vilket VPN du använder. En nackdel är att hastigheten när du surfar sänks mer när du använder gratis VPN än om du betalar för tjänsten. Det har främst med tillgången till servrar att göra, gratisvarianterna har inte samma kapacitet att erbjuda lika många servrar som om du betalar för VPN.

När det kommer till säkerhet varierar det mellan gratistjänsterna. En del gratis VPN som NortonVPN har mycket hög säkerhet men andra är mindre säkra. Ett sätt att öka säkerheten är att installera kill switch men det är inte alltid möjligt när du använder gratis VPN.

Vanliga frågor och svar om Bästa gratis VPN tjänsterna (2022) 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Innehåll

pencildropmagnifier