TechTag.se

One.com

One .com är ett av de mest använda webbhotellen i Sverige och också ett av de billigare. Datacentret är beläget i Danmark och webbhotellet är av typen shared hosting, vilket innebär att du som kund delar en server med andra kunder.

Det innebär ofta ett lägre pris än att hyra en egen server, men innebär en kompromiss när det gäller prestanda och säkerhet.

Kontrollpanel hos One

One.com använder sig inte av den bland webbutvecklare populära kontrollpanelen cPanel, utan har istället en egenutvecklad kontrollpanel. Den innehåller många användbara applikationer som till exempel 1-klick-WordPress-hosting, MySQL, filhanterare och bildgalleri.

Kontrollpanelen innehåller också premiumfunktioner som bland annat gör det enkelt att skapa en webbshop, skapa automatiska backuper av din webbplats och optimera din hemsida för sökmotorer.

Kontrollpanelen utökas dessutom ständigt med nya funktioner och innehåller många bra verktyg för dig som inte vill pilla under huven själv utan bara vill att allt ska fungera.

Den har dock begränsningar som kan utgöra ett hinder för den avancerade användaren som själv vill kunna installera olika applikationer på servern.

Support

Support ges via e-post och chatt. Den svenskspråkiga kundtjänstpersonalen är tillgänglig på vardagar klockan 9-18, medan den engelskspråkiga supporten finns tillgänglig dygnet runt. Kundtjänsten är hjälpsam och beredd att anstränga sig lite extra för att lösa dina problem.

Webbhotellspaketen hos One

Startpaketet räcker gott för de allra flesta och innehåller ett kostnadsfritt SSL-certifikat. I detta paket ingår också en domän och en databas. Du som vill ha mer utrymme, bättre prestanda, fler databaser och ytterligare domäner bör istället välja ett av de större paketen, som kostar lite mer men fortfarande är prisvärda.

Det är dock ingen vidare UX på registreringen (IMHO) - så tänk på att du måste registrera en domän innan du kan öppna ett konto och sökfältet ligger högst upp på sidan.

Dessa innehåller bland annat mer minne, vilket i startpaketet kan ge problem exempelvis vid import av stora backupfiler till WordPress.

Webbhotellspaket

Paket: Nybörjare Utforskare Entusiast Expert Guru
Disk 50 GB 100 GB 200 GB 500 GB 750 GB
Trafikgräns
Obegränsat
Extra domäner 1 1 5 7 10
MySQL 1 5 10 15 20
Kontrollpanel
Egen
1 klick-install Nej Ja Ja Ja Ja
Backup Nej Nej Ja Ja Ja
SSL
Ja
Support Live Chat
Startavgift
Nej
Pris ex. moms 20:-/mån 29:-/mån 39:-/mån 59:-/mån 69:-/mån
15 dagars återbetalningsgaranti

Du måste registrera en domän innan du kan öppna ett konto.
Sökfältet ligger högst upp på sidan!

Totalbetyg för One.com7
Totalbetyg
Support:  Prestanda:  Pris: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Techtag.se
closearrow-circle-upbars