TechTag.se

Hostinger

Disk / Trafik Utrymme Annat Pris Betyg Mer info
Disk: 10GB
Trafik: 100GB
Domäner: 1
Datacenter: UK, NL
1-klick
Backup
SSL
Privat: 18kr /mån
Företag: 65kr /mån
7,5


Är europeiska Hostinger något att hänga i granen? Ja, det är de! Det här ett av de allra billigaste alternativen som finns för delade server lösningar. Men du kan inte stirra dig blind på kostnader för webbhotell. Det är bra mycket viktigare att ta en titt på saker som upptid. Hostinger erbjuder goda värden vad gäller upptid.

Lite Hostinger historia

Berättelsen om Hostinger började år 2007 då de grundades som 000webhost.com. Det var en helt gratis hostingservice online som var utan reklam. Hostinger som webbhotell lanserades några år senare 2011.

År 2014 kunde Hostinger stoltsera med över tio miljoner användare och den siffran steg till 29 miljoner år 2019. Det här är minst sagt imponerande och skvallrar om en webbhotelltjänst som är populär. Populariteten beror på flera saker bland annat att mycket ges obegränsat och gratis. Men vi måste förstås dyka lite djupare än så för att komma fram till om Hostinger är ett bra val och i sådant fall för vem.

Kontrollpanel

Hostinger har tagit fram en egen kontrollpanel som är skräddarsydd. Kontrollpanelen är tillgänglig med alla hostingplaner som de erbjuder.

Utrymme & Trafik

Utrymmet är obegränsat och om du behöver mer kommer Hostinger att lägga till en ny drive till servern för att hålla dig nöjd och glad. 100 GB bandbredd och obegränsat utrymme är ingredienser som bör ge god prestanda.

Support

Supporten fungerar mycket bra. Du får hjälp med email eller med chatt om du har loggat in på ditt konto. Chatten är mycket snabb. Du behöver inte vänta länge på att få svar och supporten är kunnig och hjälpsam. När du har loggat in ser du chatten som en symbol längst ner i högra hörnet. Den finns där hela tiden och gör det enkelt att be om hjälp när det behövs. Supporten finns på plats dygnet runt.

Mail & Webbmail

Hostingers servrar stöder POP3, IMAP och SMTP protokoll.

Webbhotellspaket hos Hostinger

[wpsm_colortable color="blue"]
Tjänster Enkel Premium Business
Trafik 100GB Obegränsad Obegränsad
Disk 10GB 20GB 30GB
Sajter 1 Obegränsad Obegränsad
E-post konton 1 Obegränsad Obegränsad
Support 24/7/365 24/7/365 24/7/365
Backup Ingen Veckovis Dagligen
Webbplatsbyggare
Ja
Github-integration
Ja
1-click
Ja
Kontrollpanel
Egen
MySQL-databaser 1 Obegränsat Obegränsat
Ram 256MB 512MB 1GB
Datacenters
USA, Storbritannien, Nederländerna, Litauen, Singapore, Brasilien, Indonesien
Pris 18:-/mån 29:-/mån 65:-/mån
Alla priserna gäller 12 månaders avtal, väljer du längre bindningstid blir det billigare
30 dagars öppet köp
[/wpsm_colortable]

Vem kommer att trivas bra med Hostinger?

Om det är viktigt för dig med sidor som laddas snabbt, support som svarar snabbt och varierade betalningsmetoder kan Hostinger vara ett bra val. Det här är också en möjlighet för dig som behöver lite mer stöd. Hostinger har en kunskapsbas med artiklar, guider och mer som hjälper dig med hemsida, domän och rent allmänt.

Oavsett vilken plan du väljer får du ett gratis verktyg för att bygga hemsida. Det här är inte det bästa som finns i genren online men det fungerar bra. Det ska också nämnas att denna gratistjänst inkluderar en massa mallar så du bör finna en layout och design som du blir nöjd med.

Navigationen är mycket enkel och det är något som tilltalar nybörjare såväl som proffs. Allting finns samlat på ett ställe på ett sätt som gör det hela tydligt. Från din kontrollpanel kan du hantera dina domän, hålla koll på inloggningar, sköta email och mer. Med stora ikoner och knappar ser du enkelt vad du är ute efter!

Vad säger användare om Hostinger?

Hostinger får både ris och ros från sina användare. När vi ser på användarrecensioner av Hostinger online framträder en bild av en tjänst som är omtyckt men också viss kritik. Många tycker att man borde komma åt chatten utan att logga in först.

Men övergripande kan vi se att det ges tummen upp för bra priser och för god hastighet.

Supporten får högt betyg för att den svarar snabbt och är mycket hjälpsam. Du blir guidad genom hela processen på ett sätt som gör att du känner ett verkligt stöd. Mycket bra för nybörjare men också för personer med mer komplicerade frågor.

Vi rekommenderar att man tar mellan-paketet (Premium) eftersom det bara kostar 11kr med mer eller mindre dubbelt av allt som du får om du väljer "Enkel".

TotalbetygSupport:  Speed:  Pris:  Total: 
Techtag.se