TechTag.se

Stablehost

De är inte stora men beskrivs av många som mycket pålitliga och det är viktigt att poängtera. Med Stablehost får du fina egenskaper som hastighet utan hack och riktigt rimliga priser. Det här är en hostingservice med datacenter i Europa, Asien och USA.

Ett ambitiöst webbhotell

Stablehost är som sagt inte ett enormt företag med hundratals anställda men de har en ambition som matchar de stora namnen. Idag ägs de av Miss Group som även står bakom Miss Hosting, http.se och nameISP.

Teamet som driver Stablehost består av omkring 15 personer.

Webbhotellet erbjuder en rad olika hostingtjänster. Du kan få ett enkelt paket på en delad server ända upp till en snabb VPS-lösning. Det finns också skräddarsydda paket med särskilda reseller-konton, domännamnsregistrering och SSL-certifikat.

Rimliga priser som ger mycket

Om vi tar en titt på den enklaste hostingplanen är den faktiskt imponerande. En grundläggande delad serverplan ger dig bland annat:

  • Obegränsad bandbredd
  • Automatisk installation av fler än 100 applikationer
  • 25 simultana MySQL-kopplingar

Webbhotellspaket hos Stablehost

Tjänster Starter Pro Platinum
Trafik
Obegränsad
Disk
Obegränsad
Sajter 1 Obegränsad Obegränsad
Support 24/7/365 (E-post) 24/7/365 (E-post) 24/7/365 (E-post & Tele)
Max Filer 250 000 250 000 500 000
CPU 1 kärna 1 kärna 2 kärnor
Reparation av hackade hemsidor Nej Nej Ja
DDoS Skydd
Ja
Backup
Ja, dagligen
1 klick-install
Ja
PHP-minne 128 MB 256 MB 512 MB
MySQL-storlek 0,5 GB 1 GB 2 GB
Pris 39:-/mån 89:-/mån 299:-/mån
Mer info
Läs mer om Stablehost

Med fokus på farten

Något som gillas av många är den jämna hastigheten och det här är ett område som Stablehost har satsat lite extra på. Webbhotellet använder sig av specialvarianter av PHP, LiteSpeed och MySQL just för att få upp hastigheten.

Med ett nätverk på 200Gbps kan de också hantera plötsliga toppar. Och som användare upplever du att det är snabbt och smidigt att lösa problem när supporten alltid tar dig på allvar. Även om du har den enklaste planen kommer kundtjänsten att ta sig tid att se över dina scripts för att hitta vad som strular.

Skapa konto med Stablehost

Det är relativt enkelt att skapa ett användarkonto med Stablehost men det ska nämnas att du måste dela med dig av en hel del information.

Förutom email och namn ska du ge information om saker som telefonnummer, adress, organisationsnummer för företag och mer. Det kan ta en stund att fylla i allting!

Din registrering börjar med att du väljer den plan som passar dig. Det går alltid att uppgradera senare så det kan vara klokt att hålla det så enkelt som möjligt om du är nybörjare. Som ny kund hos Stablehost kan du:

  • Registrera en ny domän
  • Flytta en existerande domän till Stablehost
  • Dirigera om ett domännamn du har till Stablehosts webbhotell

Vad säger de som använder sig av Stablehost?

Det här är en viktig fråga för det är ju de som använder, eller har lämnat, Stablehost som ger bästa insikterna om hur det hela fungerar. Det framgår tydligt av användarrecensioner av Stablehost att folk uppskattar deras fina support.

Sedan kan vi se att de som väljer standardpaketet med delad server ofta är mycket nöjda. Det finns dock en del röster om att det sedan Miss Group tog över har blivit lite sämre med tjänster som reseller-konton.

Kontrollpanel

cPanel som vanligt får vi väl nästan säga.

Utrymme & Trafik

Obegränsat med disk och trafik. SSD-diskar, 96 GB RAM och dubbla processorer, det borgar för god prestanda.

Support

Supporten kan nås via mail och dessutom telefon om man har Platinum-paketet. Dessutom får du stöd via chatten om du vill. Med support som finns tillgänglig dygnet runt kan du lita på att det alltid finns någon att prata med. Du kan få hjälp med att lösa problem när de dyker upp, även mitt i natten!

Mail & Webbmail

POP3- och IMAP-stöd + en bra webbmail finns.

Totalbetyg för Stablehost7.5
Totalbetyg
Support:  Prestanda:  Pris: 
Techtag.se
closearrow-circle-upbars