TechTag.se

Snapback domän

Vad är Snapback?

Med snapback menas att köpa / registrera en domän direkt när den förfaller. Det finns egentligen 2 skäl att försöka sig på det.

  1. Du har spanat in ett bra domännamn som passar ditt företag/tjänst.
  2. Domänen bra "SEO-styrka".

Om någon kommer på fler skäl... skriv en kommentar 🙂

Betalning sker vanligen i efterhand vid lyckad snapback. Du kan självklart boka din önskade domän hos flera av snapback tjänsterna om du vill säker på att få den.

Flera av de företag som dyker upp på snapbackinfo.se är privata aktörer som inte säljer sin snapback-tjänst till kunder.

Snapback kallas ibland backorder eller dropcatch.

Snapback av .se och .nu

Rymdweb

Den absolut bästa och största svenska snapback-tjänsten. Rymdweb vinner över 50% av alla snapbacks dom "tävlar" om. Så om det är viktigt att du får en specifik domän är det nog Rymdweb så är det bra att vara med hos dom.

Prissättning är enligt Holländsk auktionsmodell. Ju närmare slutdatumet du kommer desto billigare blir det. Dagen innan är priset 375kr. Priset startar på 267 500 kr inkl. moms och går ner med 28% per dygn.

Rymdweb listar dom domänerna du kan snapbacka i en lång lista.

Egensajt

Egensajt.se har snapback med holländsk auktion som vanligt. Utropspriset är 90 911kr när det är 24 dagar kvar, priset sänks därefter med 19% per dag. Priset dagen innan släpp är 249k

Web lovers

Hos Web Lovers är det återingen holländsk auktion som gäller. Utropspriset är 146 000 kr när det är mindre än 24 dagar kvar, sedan sänks priset med 30% per dag. Priset dagen innan släpp är 350:-

Indukon

Indukon uppger själva en träffsäkerhet på ca 50% av de domäner som bokas för snapback. Priset per domän är som lägst 300kr.

Webb.se

Hos Webb.se får du söka efter ditt önskade domän-namn och dagen innan den förfaller är priset 800kr, om du vill boka domännamnet innan så kostar det mer enligt Holländsk auktions-modell.

Snapback av andra toppdomäner

Självklart är det i vissa fall intressant att snappa andra domäner än .se och .nu.

Cloudax .com .net

Hos Cloudax kan du snappa domäner för $17.11, du måste dock betala in pengarna i förväg, om inte snapbacken lyckas så står pengarna kvar att använda på en annan domän.

Godaddy .com, .co, .info, .org, .net, .me, .mobi, .us eller .biz

Skapa en domänbevakning hos Godaddy och dom försöker registrera namnet så fort det blir ledigt. Pris: 270kr.

Innehåll

  • Svensk snapback
  • magnifier