TechTag.se

Affiliate

Affiliate-marknadsföring eller prestationsbaserad marknadsföring har fått ett lite dåligt rykte men med rätt företag kan det bli riktigt lönsamt både för publishers med sina hemsidor och annonsörerna. Kolla in affiliatenätverk som är svenska.Vad innebär det att vara en affiliate?

Som affiliate står du mellan en potentiell kund och butiken som säljer varan eller tjänsten som kunden är intresserad av. Om kunden som kom från dig köper får du betalt för detta.

Det kan vara en viss summa för varje person som du skickar till en butik och du kan i vissa fall få betalt oavsett om de köper något eller inte.

För butiker ligger intresset i affiliate marketing i att få fler kunder. Om du har en hemsida med många besökare kan du tipsa dessa om en viss produkt eller tjänst.

Butiken du skickar dina besökare till kan därmed sälja mer och du får betalt för din hjälp.

Hur kommer man igång med affiliate-marknadföring?

För att komma igång som affiliate behöver du för det mesta en hemsida.

Det ska dock sägas att det finns de som sysslar med den här typen av försäljning utan en vanlig hemsida.

De sköter kommunikationen med potentiella kunder via email, sociala medier och liknande.

Den största delen av verksamheten pågår online och det allra vanligaste är att du har en hemsida eller blogg där du kan tipsa om de produkter och tjänster som du vill vara affiliate till. Du lägger in länkar med särskild kod.

När en besökare klickar på dessa och sedan handlar i butiken du länkar till registreras detta som ett köp som kom från dig.

För att tjäna pengar som affiliate måste du förstås få trafiken som krävs för att kunna skicka potentiella kunder till webbutiker.

Du behöver jobba med SEO. Det innebär att du anpassar ditt innehåll på hemsidan och skapar länkar till den från andra sajter.

Dessutom är det viktigt att du väljer bra affiliate program. Det finns flera svenska alternativ som erbjuder seriösa och pålitliga samarbeten.

För många blir det enklast att gå med i ett affiliate nätverk där det finns hundratals program att använda sig av.

Grundprocessen för en affiliate hemsida ser ut enligt följande:

  • Du väljer ett bra affiliate program för din blogg eller hemsida
  • Du lägger in länkar och banners på aktuella sidor med gott om trafik
  • Du följer utvecklingen av klick och köp via ditt affiliate program
  • Du får betalt för de affärer som du skapar åt företaget som du är affiliate med

Varför ska du jobba som affiliate?

Arbetet som affiliate är både roligt och givande. Om du lyckas med det kommer du att kunna tjäna pengar passivt.

Det betyder att folk köper via din hemsida och du får betalt utan att göra annat än att se till att hemsidan finns kvar online.

Som affiliate kan du jobba hemifrån. Om du börjar sälja mycket via din hemsida som affiliate kan det här bli ett heltidsjobb.

Har du en formel som fungerar väl kan du utveckla den inom fler områden för att tjäna ännu mer på din hemsida. Det här är spännande och utvecklande.

Affiliate-branschen har stor utvecklingspotential och det går att växa snabbt om hittar rätt nisch. Jobba på ett stabilt och säkert sätt för att börja plocka dina affiliate-frukter online.

Ta det hela i det tempo som passar dig bäst och upptäck en otroligt spännande affärsvärld online via de smarta affiliate nätverken!


magnifier