TechTag.se

Jämför Kontantkort – enkelt och bra

När du vill ha ett nummer snabbt och av olika skäl inte vill teckna ett abonnemang är ett kontantkort en bra lösning. Med kontantkort för mobil betalar du bara för de samtal du faktiskt ringer och för surfen du surfar. Det kostar inget när folk ringer dig och mobilnumret är inte kopplat till ditt namn på något vis.

Kontantkort jämförelse


Så fungerar kontantkort för din mobil

För att börja använda ett kontantkort på din mobil behöver du bara köpa eller hämta ett gratis i en butik som har korten.

Du kan få kontantkorten direkt från telefonbolagens butiker men även från andra butiker som Pressbyrån och andra kiosker som säljer telefonkorten.

Så snart som du har kontantkortet kan du aktivera det. Kortet kommer laddat med en viss summa som du kan använda för telefonsamtal. När pengarna tar slut laddar du kortet igen med en ny summa. Det här är väldigt smidigt för dig som inte ringer eller surfar särskilt mycket med mobilen.

Men kontantkorten för mobiltelefoner används ju inte bara som första alternativ. Det kan finnas behov av att ha ett separat WhatsApp-konto för företaget och då kan det här bli en mycket bra lösning som ni inte behöver betala något extra för.

Via wifi går det ju att använda appar som WhatsApp utan att betala för detta. Då kan kontantkortet alltså enbart vara till för att ge det extra numret för smidigare kommunikation med kunder.

Ringa med mobilen hemma och utomlands

För den som mest ringer inom Sverige är kostnaden för samtal med kontantkort inte vansinnigt dyra. Det blir billigare i längden med abonnemang men om det rör sig om sporadiska samtal behöver det här inte bli en dyr lösning.

Det kan dock bli problem om du vill ringa utomlands med ditt kontantkort. Då kan du behöva lägga till en tjänst som +Saldo. Men återigen kommer du att kunna använda appar knutna till numret med wifi även utomlands utan att betala för detta.

Viktigt att vara medveten om med kontantkort

Det finns begränsningar med kontantkort för mobil som du måste vara medveten om.

Du kan inte:

  • Ringa obegränsat, pengarna du laddat mobilen med tar förr eller senare slut
  • Surfa obegränsat, kontantkort surf är inget som slår abonnemangens erbjudanden!
  • Använda betaltjänster som att rösta till Melodifestivalen utan +Saldo

Kontantkort från Comviq

På Comviqs hemsida kan du snabbt beställa ett kontantkort. Det skickas till den adress som du är folkbokförd på inom några dagars tid. Du aktiverar sedan ditt kort och laddar det med hjälp av en app, på Comviqs hemsida eller i butiker som Pressbyrån och 7-eleven som fungerar som återförsäljare för Comviq.

Kontantkort från Halebop

Kontantkort från Halebop är mycket populära för att de erbjuder god flexibilitet. Här får du fördelar som att surf som du inte har använt sparas så att du inte förlorar den. Dessutom kan du bjudas på 1GB surf vid var fjärde laddning.

Med de olika typerna av kontantkort är chansen mycket god att du finner den lösning som passar dig bäst!

Kontantkort från Telenor

Med kontantkort från Telenor får du stor flexibilitet. Det finns varianter som är bättre för dig som ringer och surfar mycket och tvärtom såväl som för dig som behöver ringa utomlands. Du kan välja alternativ som extrasaldo och volym på surf.

Dessutom har Telenor ett system som gör att du sparar pengar genom att få var sjätte laddning på köpet.

Kontantkort från Telia

Telias kontantkort är smarta. De går att använda direkt i mobilen, i en surfplatta eller i en router som är för mobilt bredband. När du skaffar ett kontantkort från Telia kan det komma med särskilda fördelar. Särskilt om du får det i samband med köp av telefon. Idag kan du få tre olika typer av laddningar:

  • Fastpris för upp till 183 dagar där du får sms/mms, samtal såväl som surf
  • Enkel laddning med önskat belopp som du använder tills det är slut
  • Surf laddning för surfen som även kan användas för att komplettera de två första alternativen

Innehåll

magnifier