TechTag.se

AdrecordIdag finns det flera affiliate nätverk som kan passa svenska affiliates mycket bra. Ett av de allra bästa är Adrecord. De lanserade sitt nätverk hösten 2010 och har sedan dess fått gott om kunder och ett bra rykte.

För ovanlighetens skull håller dom inte hus i Stockholm utan i Örebro. Adrecords affiliate system är enkelt att använda och det här är ett företag som är riktigt bra på support!

Typer av program

Som de flesta nätverken har Adrecord lite av allt. Du bör finna bra och populära butiker som du kan länka till från din sajt.

Några av de områden som du finner attraktiva produkter för är:

Hem, inredning, trädgård – ofta med produktfeeds

Mode och accessoarer

Presenter / Upplevelser

Vuxenbutiker – ofta med produktfeeds
Motor och sport


Support

Adrecord en mycket bra support som du når snabbt via email. Du kan också komma i kontakt med supporten med alternativa metoder som till exempel Twitter. Svaren kommer snabbt och de är tydliga. Här känner du verkligen att du får ett gott stöd.

För dig som jobbar på ett internationellt företag kan det också vara bra att veta att du kan få all information och support på engelska. Det här fungerar mycket smidigt!

Adrecords Teknik

Adrecord håller sig väl framme med tekniken men ett eget API, Callbacks och Clean links. Av dessa är nog clean links viktigast (iaf för ”mellananvändare”) eftersom du slipper fula trackinglänkar i dina texter.

Influencer marketing

Ett relativt nytt tillskott till Adrecords tjänst är influencer marketing som körs under namnet Interlaced influencers. Där knyts varumärken och inflytelserika social media personligheter samman.

Användarupplevelsen i ett nötskal

Till att börja med är det mycket enkelt att komma igång med Adrecord. De har en intuitiv design på hemsidan som gör det lätt att följa alla steg för att kunna sälja produkter via Adrecords affiliate nätverk.

Faktum är att du inte ens behöver läsa igenom alla instruktioner. Har du bara lite erfarenhet av att lägga in affiliate länkar sedan förr kommer du genast att förstå hur du ska göra.

Ansök till de olika programmen

När du har funnit ett eller flera program som du tycker passar bra för din hemsida är det bara att ansöka till programmet. Du måste först lägga in dina hemsidor som kanaler hos Adrecord och kort beskriva vad de handlar om.

När ett program får din ansökan kan de ta en titt på den hemsida som du ansöker för.

Om du vill använda samma butik för flera hemsidor får du ansöka flera gånger. När du blir godkänd får du email om detta och du ser också detta på kontrollpanelen då du loggar in på Adrecord.

Det finns en hel del program som inte undersöker din hemsida innan de godkänner. Dessa blir du direkt godkänd för när du ansöker och du kan på en gång börja lägga in affiliatelänkar till deras butik och produkter.

Lägga in affiliate länkar – steg för steg

Det här är en enkel process med Adrecord men vi ska ändå beskriva den så att du vet vad som väntar.

När du har blivit godkänd av ett visst program (det vill säga en butik online) kan du klicka in på deras specifika sida på Adrecord och där har du flera val.

Du kan:
Klicka på banners för att få färdiga bildbanners att lägga in på dina affiliate sidor
Klicka på fliken för att skapa länk

Textlänk

Enklaste sättet att skapa textlänk är att:
Kopiera affiliate länken som erbjuds som den är i den första rutan. Den leder till webbutikens första sida.
Djuplänka till utvald kategori eller produkt genom att klistra in direktlänken och få en ny affiliate länk i den första rutan.

Kom ihåg att ställa in rätt kanal för länken om du använder samma program för flera olika hemsidor.

När du är klar med din länkning kommer du att se hur många som klickar och givetvis också säljtillfällen i Adrecords tydliga statistik. Ett bra stöd är att du också kommer att se om det finns länkar som inte fungerar som de ska.

Under flödet med senaste transaktionerna ser du eventuell ogiltig trafik och var den kommer ifrån. Det här kan hända om ett program läggs ner eller om du länkar på felaktigt sätt. Tack vare den tydliga informationen är det lätt att åtgärda felen.

Unika egenskaper hos Adrecord

Du kommer säkert att stöta på spontana kommentarer om att Adrecord är ett så bra nätverk för affiliates. Det har flera skäl. Det här är en tjänst som är byggd för att göra din användarupplevelse så smidig som bara möjligt.

Det här kommer du att märka i detaljer som blir uppenbara då du börjar jobba med Adrecord. Ta bara en sådan sak som att de för varje program har en tydlig länk till butiken ovanför menyer för länkning, banners och mer. Det här finns inte i alla affiliate nätverk och är faktiskt något som är mycket användbart då du går mellan produkter och Adrecord för att länka.

Layouten är tydlig och det är också en stor fördel. Du ser alltid precis vad som gäller för provision och mer. Det gör det enklare att bestämma om ett visst program är av intresse för dig eller inte.

Adrecord passar dig som:

Vill ha ett tryggt svenskt affiliatenätverk med enkel användning
Vill få snabb och effektiv support
Fokuserar särskilt på områden som hem, hälsa, skönhet, sport och mode
Vill få smarta funktioner som att kunna pausa betalningar
Jobbar mycket med produktfeeds

Här finner du fler svenska affiliatenätverk som kan passa dina sajter och affiliate sidor.Vanliga frågor och svar om Adrecord

Om du är privatperson använder Adrecord tjänsten Gigapay. Dom skickar ett sms till när det är dags för en utbetalning, du måste logga in med BankID. Tjänsten kostar 4% av det utbetalda beloppet.

Om du har företag betalar Adrecord direkt till ditt bankkonto, utan avgifter.

Slutbetyg för Adrecord

8.75
Totalbetyg
Antal program:  Support:  FAQ / Hjälp:  Program-ansöknings-tid: 
Användarbetyg: 
Adrecord Adrecord sysslar med affiliate- och influencer-marknadsföring. Dom är ett av som mest populära affiliatenätverken i Sverige.
8.78 1 10 9
0 / 10 8.78

Din röst

Innehåll

magnifier