TechTag.se

Adtraction

Be om tips på bra svenska affiliate nätverk online och du kommer snart att få rådet Adtraction (Adtraction Marketing AB). Dom startade sitt affiliatenätverk 2008 och har kontor i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Nederländerna, UK/England, Tyskland, Spanien och Polen.

De har en fin bredd på program och bra service till dig som jobbar med affiliate marketing. Dom har också köpt Danska Digital Advisor och här därmed fått tillgång till bland andra Simply.com affiliate program.

Med en smart layout är det mycket enkelt att komma igång med länkning. Du finner snabbt lämpliga program och har alltid god överblick över all aktivitet. Läs vidare om Adtractions affiliate-nätverk och kika också på deras fina blogg och Instagram-konto, där du får tips och kan läsa mer om nya program som lanseras.

Typer av program hos Adtraction

Som de flesta affiliatenätverken har Adtraction lite av allt men det blir lite extra intressant om du har en sajt inom:

Support

Supporten sköts genom en chatt på sidan, dina eventuella frågor besvaras oftast inom 20 minuter. Många gånger går det mycket snabbare än så. Dessutom har Adtraction ett smart hjälpcentrum där du kan läsa på om deras tjänster och hur saker och ting fungerar.

Om du behöver få information på engelska kan du välja detta som huvudspråk för Adtraction. Det går också bra att säga till den svenska supporten att du behöver få stödet på engelska. Då byter de genast språk så att alla som behöver få informationen kan förstå.

Konton

Som affiliate har du alternativ när signar upp dig för ett konto hos Adtraction, företag eller privatperson.

Det innebär i praktiken att om du är som företag så är du skyldig att betala in skatten medan som privatperson betalas all skatt in av Adtraction. Du kan byta mellan företag eller privatperson om din situation skulle vilja det.

Annonsalternativ

Förutom dom vanliga sätten att visa dina affiliatelänkar (text och banners) så har Adtraction även:


Skapa collage: Perfekt för bloggar som vill visa upp produkter kanske av samma märke men från olika annonsörer. ”Topp till tå med Converse” typ.


Skapa egen annons: Även här väljer du produkter men dom visas i ett format som mer liknar en vanlig banner.

Så fungerar Adtraction

När du har skapat ett konto med Adtraction kan du börja kika närmre på de olika webbutiker som erbjuds som program i nätverket. Du kan söka i enlighet med kategori eller skriva in namnet på en viss butik för att se om de finns med.

Men innan du ansöker till ett visst program ska du skapa en eller flera kanaler hos Adtraction. Det här är sajterna som du vill lägga in affiliate länkar på. Det är först när detta är klart som du kan börja signa upp till programmen.

För att kunna jobba som affiliate för en kund måste du:

  1. Klicka in på butikens sida hos Adtraction
  2. Ställa in vilken av dina hemsidor du ansöker för
  3. Klicka på knappen för att ansöka och sedan godkänna programmets policy
  4. Vänta på svar!

När du har blivit godkänd kan du använda programmet för att fungera som säljare av butikens produkter och tjänster. Om du är privatperson kommer dina intjänade miljoner betalas ut som lön, så du behöver inte göra nåt extra alls. Om du har ett företag betalas summan + moms ut.

Lätt att länka som affiliate

Det är verkligen enkelt att länka med hjälp av Adtractions affiliate portal. Du behöver bara klicka in på aktuellt program. Se bara till att du har rätt sajt inställd. Om du har flera sajter associerade till samma program finns risken för misstag.

Adtraction har även ett tillägg till Chrome som gör det superenkelt att välja de produkterna du vill pusha för.

Ett tips för att undvika fellänkning kan vara att låta huvudlistan med dina program ordnas efter dina sajter hellre än efter program. Då kommer alla program som hänger ihop med en viss sajt att ligga på rad och det blir svårt att klicka in på fel ställe.

Om du bara vill ha en generell länk till webbutikens hemsida behöver du inte ens klicka in på programmets detaljer. Den finns redan i huvudlistan med alla dina program. Därifrån kan du också lätt klicka in på specifik sektion som till exempel banners eller skräddarsydd affiliate länk.

Utbetalningar som fungerar som de ska

En stor fördel med Adtraction är att det här är ett seriöst företag som sköter utbetalningar på ett bra sätt. Du ser precis hur mycket du har tjänat in via dina affiliate länkar på första sidan.

Om du av någon anledning inte vill få betalt kan du alltid fördröja detta. Det går att pausa utbetalningar under inställningar.

Varje månad den 15:e sammanställs dina inkomster. Utbetalning kommer att göras den 10:e följande månad om du inte har pausat utbetalningar.

Rapporter som hjälper dig att analysera

Adtraction hjälper dig att hålla ordning på din affiliate-verksamhet med rapporter. Du kan själv generera dessa genom att välja avdelningen rapporter i menyn på den vänstra sidan.

Du kan få specifika rapporter för en viss sajt, för ett visst program eller allmänt rörande alla transaktioner under en viss period.

Rapporterna visar mer än hur mycket du sålt för och vad din provision blev. Du kan till exempel också se vilket operativsystem den som köpte via din sajt använde sig.

Det kan vara ett bra sätt att se om de flesta som köper via din sajt använder sig av mobil Android / iOS eller kanske av vanlig Windows PC eller Mac.

Vem ska välja Adtraction?

Svaret på den frågan är alla! Det här är verkligen ett mycket bra affiliate nätverk som fungerar särskilt fint för svenskar. Du får all information på svenska och hittar flera av de allra största webbutikerna som en del av nätverket.

Företaget jobbar med stora kända namn som är säkra kort när du ska sälja som affiliate. Men de har också mindre kända aktörer som kan vara av intresse om du sysslar med en smalare genre där det inte alltid är så lätt att hitta produkter via ett affiliatenätverk.

Adtraction kan också rekommenderas till dig som är ny på affiliate marketing. I och med att portalen är så lätt överskådlig och länkarna är enkla att skapa kommer du snabbt igång. Länknings-processen är intuitiv, även för val som clean links gör det är mycket svårt att göra fel. Clean links väldigt lätt att implementera i till exempel WordPress.

Här finner du fler svenska affiliatenätverk som kan passa dina sajter och affiliate-sidor.

Övrigt om Adtraction

Adtraction Marketing AB på Allabolag
Adtraction AB på Bolagsfakta

Adtraction på:

Youtube
InstagramVanliga frågor och svar om Adtraction

Bara några av dom skäl som finns: Du kan få utbetalt som lön, över 300 program och dom är pålitliga med din utbetalning.

Du kan få betalt som privatperson, med sociala avgifter dragna, eller som företag.

Självklart, dom har till och med en speciell sida för just influencers.

Slutbetyg för Adtraction

7.75
Totalbetyg
Antal program:  Support:  FAQ / Hjälp:  Program-ansöknings-tid: 
Användarbetyg: 
Adtraction Med över 300 olika affiliate-program så kan du vara ganska säker att Adtraction har något för dig. Inredning, Bank, Mode och mer finns i nätverket.
7.86 1 10 14
0 / 10 7.86

Din röst

Innehåll

magnifier