TechTag.se

Tjäna pengar hemifrån - jobba hemma

jobba hemifrån

Det finns många fördelar med att jobba hemifrån. Du slipper lägga tid på resor till och från jobbet och du kan lägga upp dina arbetstimmar på ett sätt som passar dig. Om du har en egen hemsida kan du tids nog få en stadig inkomst som kan ersätta din fast lön.

Kanske till och med bättre än vad du tjänar som anställd just nu. Men det gäller att jobba på seriöst sätt...

Hur kan du tjäna pengar på en egen hemsida?

Idag finns det många olika sätt att tjäna pengar via en hemsida. Har du en passion är det ganska säkert så att du kan översätta den till pengar online.

Din kunskap och det du har att erbjuda eftersöks av andra. Dessutom kan du helt enkelt förmedla andras tjänster och produkter för att tjäna pengar online.

Vanliga sätt att tjäna pengar online på är:

  • Med tjänster som du erbjuder på en hemsida – Det kan vara som översättare, programmerare, skribent eller andra digitala tjänster som du klarar av. En lista på frilans-marknadsplatser finns till höger.
  • Som försäljare – Din hemsida kan vara en webbutik. Där kan du sälja varor som du själv köper in till ett lager. Det går också att sälja varor i en webbutik som är kopplad till en annan butik online. Då är du i grund och botten en så kallad affiliate.
  • Som affiliate – En affiliate är en person som dirigerar trafik från sin hemsida till andra hemsidor som säljer tjänster och produkter. När personer som du har skickat till butiken handlar får du betalt för detta. Det är för det mesta tal om en provision på mellan 5 och 10 procent av försäljningspriset eller en fast summa per beställd produkt.

För att komma igång med att tjäna pengar på nätet måste du först och främst bestämma dig för vad du ska göra. Ska du erbjuda din egen tjänst eller egna produkter, eller vill du fungera som spindeln i nätet och koppla ihop säljare med köpare?

Välj något som verkligen intresserar dig

Det är viktigt att förstå att det kommer att krävas en hel del arbete och vilja för att lyckas med att tjäna pengar online. Din hemsida måste marknadsföras på rätt sätt så att du får trafiken som sedan kan bli till försäljningstillfällen för dig eller för den butik som du skickar folk till.

"För att du ska orka med och känna att du vill fortsätta jobba med marknadsföringen måste du uppleva att det du säljer är intressant. Detta oavsett om det är din egen tjänst eller om du marknadsför andras produkter."

Med ett genuint intresse av det som du sysslar med går det för det mesta mycket bättre. Det här kan jämföras med helt vanliga butiker. Du märker när den som säljer en vara verkligen tror på den. Det är något som kan påverka den som handlar positivt och det här fungerar på precis samma sätt online.

Hur ska du nå ut med din hemsida?

För att din hemsida ska bli ett verktyg som du kan tjäna pengar online med gäller det att du förstår hur den ska synas online. På nätet måste du synas, annars finns du inte! Nyckeln till att lyckas med att jobba med egen hemsida är just en massa trafik, och det ska vara relevant trafik.

Om du bara får en massa besökare som är ute efter det som din hemsida handlar om kan du göra pengar på detta. Nu är frågan förstås hur du får denna trafik och det finns flera vägar att gå.

Du kan dra mer trafik till din hemsida med:

SEO – Sökmotoroptimering

Det här innebär att du optimerar din sida för utvalda ord och uttryck och att du sedan jobbar med att få dessa att synas längst upp i sökmotorernas sökresultat.

Om du vill sälja ansiktskräm online gäller det alltså att din sajt syns på Googles första sida för uttryck som “köpa ansiktskräm”, ”bra ansiktskräm”, ”rynkkräm” och så vidare.

SEO är en vetenskap och frågan är om du kommer att lyckas på egen hand. Många väljer att betala för professionell hjälp. Det finns en hel del duktiga svenska experter på SEO som på ett kostnadseffektivt sätt kan hjälpa dig med din SEO.

Många av dessa är också öppna för att enbart ta på sig vissa uppdrag till ett lägre pris och de kräver ingen prenumeration på sin SEO-tjänst.

SEO är populärt eftersom den då den lyckas kan ge dig gratis trafik från sökmotorerna dag ut och dag in. Du gör en investering i tid och pengar som sedan ger väldigt mycket mer tillbaka!

Annonser

Idag är det mycket vanligt med Google Ads och andra typer av annonser. Dessa fungerar på så vis att du gör reklam i sammanhang som är aktuella för din målgrupp. Det här är också en form av SEO men den kostar pengar för varje klick.

Om du bestämmer dig för att försöka med Google Ads så finns många erbjudanden för nya kunder som framförallt amerikanska webbhotell erbjuder.

Ett annat kanske viktigare tips är att hålla noga koll på din negativa keywordlista. Kom ihåg, Google är inte din vän, inte när det gäller annonser.

När du ska köpa trafik till din hemsida på detta vis gäller det att räkna ut vad den kostar och vad du kan tjäna på den. För många lönar det sig att jobba med annonser för att på så vis sälja mer. Det här kan också fungera mycket bra för dig som jobbar som affiliate och inte själv säljer produkten eller tjänsten som din hemsida handlar om.

Kontakt med dina besökare

Det finns flera sätt att bygga upp en solid kontakt med de som besöker din hemsida. Du kan till exempel skapa mejllistor. Folk får lämna sina mejladresser för att sedan få nyhetsbrev från dig. På så sätt kan du påminna om din sajt och få folk att komma tillbaka.

Kontakt kan också skapas med meddelanden via Whatsapp och vanliga sms. Idag kan du ju lätt skicka länkar till din hemsida via meddelanden till telefoner. Utöver detta är det klokt att investera i sociala medier som fungerar på ett effektivt sätt.

Om du har ett aktivt flöde via kanaler som Facebook och Instagram kan det leda till mer trafik till din hemsida.

Sociala medier

Genom att vara aktiv på sociala medier och i forum kan du också skicka mer trafik till din egen hemsida och därmed sälja mer med den. Det kan vara så enkelt att du är medlem på stora forum online och engagerar andra i samtal.

Här har vi ett utmärkt exempel på hur äkta passion för området kommer att smitta av sig. Det märks ju på dina inlägg om du vet vad du pratar om. När det du säger online är äkta skapas nyfikenhet och fler blir intresserade av att klicka vidare till din hemsida.

Rom byggdes inte på en dag

Sist men inte minst ska du komma ihåg att det kan ta lite tid innan du börjar se en större inkomst från dina aktiviteter online. Om du kan börja med att jobba hemma med egen hemsida parallellt med ett vanligt jobb kan det vara smart.

Men friskt vågat hälften vunnet heter det ju. Var inte rädd för att satsa. Ta in professionella råd och låt världen få veta att du finns online. Vill du så kan du!

Rom som inte byggdes på en dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Innehåll

  • Frilans-marknadsplatser

  • Annons

  • Kategorier

  • dropmagnifier