TechTag.se

5 tips när du börjar med dropshipping

Dropshipping-låda

Det blir allt vanligare att sälja produkter med metoden som kallas för dropshipping online. Det här betyder i grund och botten att du inte har ett eget lager.

Istället så säljer du varor för ett annat företag som kan ha sin fabrik och lager i ett annat land.

Det finns olika sätt att ordna med dropshipping på. Du kan välja en plattform där du får allting ordnat för dig. Det går också att ta kontakt med företag för att skapa ett unikt avtal där du kommer att sälja deras produkter på den svenska marknaden med dropshipping via din sajt.

När du erbjuder produkter med dropshipping så lämnar du över all hantering av produkt, leverans och kontakt med kunden till det företag som du säljer för. Du blir med andra ord en mellanhand som kanske inte ens märks som sådan då du inte väljer att märka produkterna med egen logga.

5 viktiga saker att tänka på när du börjar med dropshipping

 • Välj rätt marknad:
  Du måste inte sälja enbart i Sverige men du kanske vill göra det då du kommer att marknadsföra en produkt som knappt finns att köpa i Svedala. Var dock medveten om att du med dropshipping faktiskt kan nå hela världen. Du kan ju till exempel jobba med att sälja unika svenska produkter till andra länder på detta vis.
 • Välj rätt produkt:
  Du bör verkligen tänka igenom vad du ska sälja och hur konkurrensen ser ut. Lär dig mer om hur det har fungerat för andra med dropshipping för varan generellt och kanske också specifikt för din marknad.

  Det är inte så dumt att välja en produkt som du själv brinner för. Det kommer att göra det mycket enklare för dig att jobba med innehållet på din webbutik samt med marknadsföringen. Ju mer du kan om varan, ju bättre är du på att förstå de frågeställningar som finns omkring den.

 • Förstå hur du ska synas och få trafik:
  När du ska jobba med dropshipping måste du synas ordentligt online. Det är inte svårt att bygga en webbutik och du kan också göra detta via smidiga dropshipping portaler. Men ryktet om din butik online sprids inte av sig självt.

  Du måste lära dig mer om hur du ska få din webbutik att synas. Dels via sökmotorer men kanske också med annonser i rätt sammanhang. Med mer trafik kan du sälja mer och det är ju en nyckel till att lyckas med dropshipping.

 • Bygg webbutik på rätt sätt:
  Din webbutik kommer inte att vara som en vanligt webbutik där man har egen support och ett eget lager kopplat till produkterna som syns online. Dina köpknappar kommer ju att dirigera om trafiken eller beställningen till originalbutiken. Det är också din samarbetspartner som kommer att sköta kommunikation för support.

  Du kan bygga din webbutik på egen hand eller köpa in en skräddarsydd lösning som från start är byggd för att passa för dropshipping. Det går också att välja en portal där webbutiken ingår. Portalen ger dig tillgång till produkter som du kan sälja och gör det lätt för dig att forma din butik så att det hela ser proffsigt ut.

  Tänk på att din webbutik måste vara enkel att navigera samt att den bör ha plats för mer information som du jobbar med för marknadsföring såväl som för att sälja mer till de som surfar in och ser på varorna som du erbjuder.

Att blanda dropshipping med vanlig handel

Det ena måste inte utesluta det andra. Om du redan nu driver en webbutik och känner att det vore bra om du kunde erbjuda fler produkter så kan du välja att göra det med dropshipping. Är det liknande varor så behöver detta inte leda till att det känns spretigt i butiken.

Fördelar och nackdelar med dropshipping

Det är en stor fördel att kunna minimera hantering av varor och sälja online för andra butiker. Är du duktig med marknadsföring och om du finner en populär produkt med låg konkurrens kan det finnas stora pengar att tjäna på detta.

Samtidigt finns det risker med att släppa kontrollen av hantering av varor och kundtjänst. Ibland kan det bli väldigt komplicerat att hantera saker som tull och liknande. Med en portal som hjälper dig med val av produkter och företag att dropshippa för kan det bli lite enklare.

Marginalerna kan bli små men samtidigt kan du med rätt strategier nå många och därmed snabbt komma upp i volym. Fördelar överväger nackdelar om du har rätt produkt och en väl fungerande strategi för att nå många kunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Innehåll

dropmagnifier