TechTag.se

Affiliatemarknadsföring för nybörjare

Affiliatemarknadsföring för nybörjare

Affiliatemarknadsföring avser processen att marknadsföra en specifik produkt och / eller tjänst av ett företag eller en handlare i utbyte mot en försäljningsprovision eller avgift.

Oftast är provisioner en procentandel av försäljningspriset, medan avgifter är fasta belopp.

Hur affiliate-marknadsföring fungerar

I affiliate-marknadsföring måste affiliaten arbeta med ett företag eller en köpman. Så när du blir en affiliate marknadsförare får du en unik länk så att företaget eller handlaren som du arbetar med kan hålla reda på din försäljning och hänvisningar.

Varje gång en potentiell kund klinkar på din unika länk lagras en cookie på enheten i ditt dotterbolag eller handlare. Detta gör det möjligt för dem att tillskriva någon försäljning tillbaka till dig, om du framgångsrikt kunde övertyga en person att göra en transaktion.

Fördelar med affiliatemarknadsföring

Om du inte har gjort någon affiliate-marknadsföring tidigare och funderar på att prova det nu, här är några av de fördelar som du kanske vill komma ihåg:

Affiliate-marknadsföring är låg risk och låg kostnad

Ja, det är möjligt att starta ett företag utan att lägga för mycket risk eller punga ut mycket pengar. Till skillnad från andra affärsföretag innebär affiliate-marknadsföring inte initialkostnader för någonting, inte ens de produkter och / eller tjänster som du måste marknadsföra.

Så du kan vara säker på att du inte kommer att gå i konkurs. Du behöver helt enkelt en plattform där du kan marknadsföra produkterna och / eller tjänsterna. Du kan till exempel skapa en webbplats. Även om det är idealiskt för dig att använda en webbplats som är professionellt gjord, kan du använda gratis med mallar om du har en stram budget.

Affiliate-marknadsföring är lätt att skala

Som affiliate marknadsförare finns det inget behov av att du är exklusiv med ett företag. Faktum är att du kan marknadsföra så många produkter och tjänster du vill. Du kan samarbeta med så många företag och handlare du vill. På så sätt kan du maximera din intjäningspotential.

Kom igång med affiliatemarknadsföring

Affiliate-marknadsföring låter verkligen bra, enkelt och lönsamt. Så, hur kan du komma igång med det?

Välj en plattform

Som tidigare nämnts kan du använda vilken plattform du vill marknadsföra produkter och / eller tjänster från ditt dotterbolag eller handlare.

Å andra sidan är de mest populära plattformarna idag personliga webbplatser och sociala medier.

Du kan skapa din egen webbplats från början eller helt enkelt använda en webbplatsbyggare som Wix och GoDaddy. Det fantastiska med att ha din egen webbplats är att du får ha ditt eget utrymme.

Så du kan göra vad du vill med det, till exempel ladda upp bilder och videor. Du får också välja ditt eget tema och design.

Med en webbplats kan du marknadsföra produkterna och / eller tjänsterna med sökmotoroptimering (SEO). Du kan inkludera nyckelord och nyckelfraser i ett blogginlägg, samt bildbeskrivningar och metabeskrivningar. Sedan kan du infoga dina affiliate-länkar.

Du kan också använda sociala medieplattformar som Facebook, Instagram och YouTube. Nästan alla har ett konto på sociala medier. Så det kan vara mycket lättare att förvärva onlinetrafik med hjälp av dessa plattformar. Precis som med bloggar kan du infoga affiliatelänken i ditt innehåll.

Om du till exempel väljer att skapa och ladda upp YouTube-videor kan du optimera ditt innehåll för sökmotoroptimering genom att använda nyckelord och nyckelfraser samt infoga affiliate-länkarna i dina videobeskrivningar.

Välj en nisch

Din nisch är praktiskt taget din specialisering. Det finns faktiskt många nischer du kan välja mellan. Du måste dock välja den som du är mest kunnig och bekväm med. På så sätt kommer produktion av innehåll som fokuserar på det att komma upp naturligt.

Se dessutom till att du blir riktigt specifik med din nisch. Till exempel, om din nisch är mat, måste du bli ännu mer specifik om det. Du kan använda:


  • Möbler
  • Mat
  • Teknik
  • Dating
  • etc.

Du kan ranka högre i sökmotorerna om dina nischämnen är specifika. Onlineanvändare kommer att kunna söka efter ditt innehåll mycket enklare och snabbare. Därför kommer du att kunna generera ekologiska besökare regelbundet.

Sök efter affiliate-program

Hur mycket pengar du tjänar på affiliate-marknadsföring beror också på de affiliate-program som du går med i. I huvudsak finns det program som är låg volym och hög betalande. Det finns också program som är hög volym och låg betalande.

Dessutom finns det affiliate-program som är höga volym och höga betalande. Dessa program är bra eftersom de betalar stora provisioner. Du kan dock ha många konkurrenter för dessa affiliateföretag. Så du måste göra ditt bästa för att överträffa dem.

Producera fantastiskt innehåll och generera onlinetrafik till din affiliate-webbplats

Om du vill få människors uppmärksamhet måste du producera innehåll som är både intressant och användbart. Skapa inte innehåll som andra inte kan dra nytta av.

När allt kommer omkring söker människor online efter innehåll som kommer att vara användbart, fördelaktigt och underhållande för dem.

Se dessutom till att du lägger till affiliate-länkar naturligt till ditt innehåll. Försök inte tvinga in dem om de inte låter rätt. Du måste se bra ut för dina tittare såväl som sökmotorerna. Dina tittare bör känna sig tvungna att klicka på dessa affiliate-länkar.

Förvandla klick till försäljning

För att du ska tjäna pengar via affiliate-marknadsföring måste du göra nödvändiga konverteringar. Först bör dina besökare klicka på länken och omdirigeras till webbplatsen för ditt dotterbolag eller handlare. Sedan bör de göra ett köp.

I grund och botten, ju fler människor du kan övertyga för att göra ett köp, desto mer pengar kan du tjäna.

Sammanfattning

Affiliate-marknadsföring är inte ett bli-rik-snabbt-system, men det kan vara en lukrativ inkomstkälla om det görs på rätt sätt. Du måste ha tålamod och bestämma.

Följ tipsen som nämns ovan och du kommer att kunna tjäna bra pengar över tid. Du måste ha rätt attityd och färdigheter för att lyckas i denna satsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Innehåll

dropmagnifier