TechTag.se

WordPress + KeyCDN = Sant

KeyCDN CDN Enabler Wordpress Plugin

Det finns en hel uppsjö med CDN (Content Delivery Network) och alla har väl sin favorit, men eftersom vi gillar att göra det lätt för oss så har vi fokuserat på KeyCDN. Dom har gjort det extremt enkelt att koppla ihop din WordPress-installation med deras CDN.

Varför använda ett CDN?

Snabbare sajt
Eftersom din data (i det här fallet bilder och script) lagras på servrar över hela världen så får dina besökare en snabbare upplevelse. Det är speciellt positivt om du har besökare från andra länder.

Skalbarhet

Slipp byta hosting om din sajt plötsligt blir poppis.

Spara bandbredd

Om du har ett webbhotell som inte låter dig ha så mycket trafik (men du kanske gillar det ändå?) så kan det vara en bra idé att låta ett CDN avlasta.

Ganska billigt

Med KeyCDN kostar ungefär 32 öre per gigabyte överförd data via ett system med krediter. Du måste dock köpa krediter för $30 dollar åt gången och dom går ut efter ett år.

Om du använder den här länken får du 10 dollar att testa för.

Pluginen

CDN Enabler - kopplar ihop din sajt med KeyCDN.
Cache Enabler - cache-plugin med minimalt med inställningar, skapar statiska filer.

Egen subdomän?

Att använda en egen subdomän kan vara en bra idé om du gillar snygga URL:ar och det är enkelt att ställa in om du har t ex Cpanel, läs mer här.

WordPress-inställningar

Inga konstigheter direkt, stoppa in dina uppgifter som du får hos KeyCDN. Om du väljer att skapa en subdomän fyller du i den adressen. Jag här märkt om du under "Exclusions" stoppar in ".php,js,min.js,css,min.css" och inte bara ".php" så har sajten blivit brutalt mycket snabbare. Kan vara värt ett försök. Då sparas bara bilder hos KeyCDN.

Wordpress CDN Enabler plugin Key CDN inställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Innehåll

dropmagnifier