Är Googles AMP nåt för dig?

AMP står för Accelerated Mobile Pages och är Googles försök att göra sajter snabbare för dom som surfar via mobilen. Det låter väl bra? Ja… men nej :) Det finns vissa problem med det hela som du bör känna till innan du sätter igång.

1. Hur fungerar AMP?

Det sättet AMP gör din sida snabbare på dels att ge besökaren en betydligt mer spartansk sida dels genom att ta strippa ”all” javascript. Så CSS och JS ryker.

2. Hur det kan ställa till det för dig

CSS:en är nog ingen större förlust och du kan relativt enkelt komma runt det med plug-ins om du kör t ex WordPress. Javascripten är ett mycket större problem. Tänk på vad du använder för script… statistik, tracking, Adwords conversion data, med mera.

Det finns lösningar på flera av dom här problemen också men det kan vara svårt att få att fungera i verkligheten. Vet du dessutom inte att det har hänt så blir det ju lite klurigt att lista ut varför din Adwords kampanj går åt skogen fast du har nya snabba landningssidor som tech-människorna fixat åt dig.

3. What to do…

Ta det lugnt och jobba på med att göra din responsiva sajt så snabb och effektiv som möjligt tills du får allt som du behöver att fungera med AMP-versionen av din sajt.

Har du tips eller synpunkter? Kommentera.

Dela med dig av dina erfarenheter!

Skriv en kommentar

Jämför
  • Total (0)
Compare
0