Vilken betydelse har hostingen för SEO?

Vilken kvalité du har på din web hosting är inte en direkt faktor som Google tar med i beräkningen för att avgöra din rankingplats i sökresultatet. Däremot får det ändå en indirekt påverkan på ett flertal av de rankingfaktorer som faktiskt används.

Bandbredd och serverkvalitet – grundläggande för ranking & konverteringar
För ett flertal år sedan gick Google ut med att hastigheten på webbplatsen spelar en stor roll för deras algoritm, och då är det bandbredden och serverkvaliteten på din webhosting som blir avgörande för dig här. Men förutom kvaliteten på servern så är även den geografiska placeringen på servern viktig

”Ur ett SEO-perspektiv är det väldigt viktigt med bra hosting. Om du driver en webb med den svenska marknaden som målgrupp så rekommenderar jag definitivt att man hostar sin webb hos ett företag med servrarna placerade i Sverige. Det är även essentiellt för dina rankingresultat och dina konverteringar att du har en bra hastighet på din webbplats. Det är grundläggande för ett bra SEO-arbete” säger Christian Rudolf, VD på SEO-bolaget Topdog.

Minimera riskerna för en dålig användarupplevelse
Med en dålig leverantör för din web hosting kommer du även att riskera en webbplats som kraschar med jämna mellanrum, och där du hittar en massa installerad malware. Och med dessa två symptom kommer du att få det svårt att ranka bland Googles sökresultat eftersom det är sådant som Googles algoritm bedömer som negativt.

Genom att vara noggrann i valet av leverantör för din web hosting har du mycket att vinna. Ökade konverteringar, en bättre användarupplevelse och en bättre grund att stå på för att ranka bra i Googles sökresultat.

Artikelförfattare: SEO-bolaget Topdog

 

Dela med dig av dina erfarenheter!

Skriv en kommentar

Jämför
  • Total (0)
Compare
0