TechTag.se

Vad är SEO hosting?

Vad är SEO hosting?

SEO-hosting är en teknik för att öka din sökmotorranking genom att hosta dina hemsidor på samma server, men med variation på IP adressernas C-klasser. På så vis så tror Googles sökmotorer att alla hemsidorna är olika och att de kommer från olika platser i världen, vilket ökar din sökmotorsranking.

Vad innebär C-klass?

C-klassen är det näst sista blocket i IP-adressens nummerkombination, som berättar för Google vilket område hemsidan kommer ifrån rent geografiskt. Eftersom de som hostar domäner ofta har samma C-klass på sina hemsidor så känner Google av detta och tolkar din hemsida som en del av en ”länkfarm”, vilket ger negativt värde för din sökmotorranking.

Därför är det klart fördelaktigt att nyttja SEO-hosting för att komma ifrån denna risk.

SEO-hosting ger dig försprång i din sökmotorrankning

Att ha sina domäner hostade på unika IP-adresser (i och ibland utanför Sverige) ger dig försprång i de större sökmotorerna, och din sökmotorranking avgörs också delvis utifrån vilka sidor som är länkade till din hemsida. För att ranka högre än dina konkurrenter kan SEO-hostning vara avgörande.

Men kom ihåg att fortfarande ha förnuftet med dig när du skapar länkrelationer mellan dina domäner. För mycket missbruk och spam kommer Google att märka av, även om du inte har domänerna relaterade till varandra.

Artikelförfattare: SEO-bolaget Topdog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Innehåll

dropmagnifier