TechTag.se

Kontantkort eller abonnemang, vad ska du välja?

Kontantkort eller abonnemang

Ska du använda dig av kontantkort eller är det bättre med abonnemang för mobiltelefonen? Den frågan får olika svar beroende på vem du är och hur du använder din telefon.

För många är det bekvämt med ett abonnemang men ett kontantkort har också sina fördelar.

Fördelar med kontantkort

Ett kontantkort är ett kort som du laddar med en viss summa pengar. Telefonen kommer att kunna användas för samtal, sms och surf så länge som du har pengar på kortet. Det är inte så att du måste säga upp kortet då du slutar använda det. Därmed kan vi säga att det rör sig om mobiltelefoni utan någon förbindelse.

De 4 främsta fördelarna med kontantkort är:

  • Du har alltid full koll på hur mycket dina samtal, surf och meddelanden kostar för dig.
  • Det blir inga överraskningar för extra mobiltid eller surf.
  • Du kan använda det då du är under 18 eller av annan anledning inte får teckna mobilabonnemang.
  • Du slipper binda upp dig till en viss operatör under en viss tidsperiod.

Välj kontantkort om du vill ha en lösning som är enkel och utan förbindelse. Telefonkort är ett bra val till ungdomar såväl som till vuxna som av olika skäl inte kan ha ett vanligt abonnemang där man betalar för telefonsamtal och surf med en månadsavgift.

Fördelar med abonnemang

Ett telefonabonnemang är också till för att du ska kunna använda din mobiltelefon för samtal, sms och surf. Här kommer du att betala en avgift varje månad och den styrs av hur du använder din telefon och de erbjudanden som operatören har.

De 4 främsta fördelarna med abonnemang är:

  • Du kan få ett lägre pris för samtal, surf och meddelanden.
  • Du slipper avbrott på grund av att det inte finns pengar som täcker tjänsten så som kan ske med kontantkort.
  • Du kanske får mobiltelefonen som en del av ett abonnemang som du tecknar.
  • Det blir lättare att använda mobilen då du är utomlands på semester.

Välj abonnemang om du föredrar en bekväm lösning där du alltid betalar samma summa för mobilen per månad. Det här är också ett bra val för dig som vill få lägsta möjliga kostnad för att använda din mobiltelefon och som behöver den utomlands.

Det ena utesluter inte det andra

I vissa lägen så blir det alltså bäst med ett kontantkort som till exempel då du inte kan teckna ett abonnemang. I andra fall så blir det bäst med abonnemang då det behövs ett gott stöd för utlandssamtal och då du inte vill behöva hålla på och ladda kortet.

Men många gånger så kan det faktiskt vara så att du behöver både kontantkort och ett abonnemang. För familjer så är det inte så dumt att ha en extra lösning med kontantkort som kan användas för tillfällen då man vill skicka telefonen med ett barn. Det här passar mycket bra för en extra telefon som kan användas som backup.

Se till att du får bästa erbjudandet oavsett vad du väljer

När du försöker komma fram till om du ska använda kontantkort eller abonnemang för mobilen så ska du veta att varje kategori innefattar flera erbjudanden.

Det är inte alltid så enkelt att du kan säga att abonnemanget är billigt och ett kontantkort dyrt. Detta beror ju en hel del på hur din personliga användning ser ut.

Jämför priser i den kategori som du tror kommer att passa dig bäst och var noga med att se närmre på vad som ingår. Fundera lite på hur du använder din mobil för att säkra dig om att du får den bästa lösningen.

Kom ihåg att du alltid kan ångra dig. Det är inte omöjligt att säga upp abonnemang som inte ger det stöd du behöver och kontantkort är ju väldigt enkla att sluta använda.

Ibland tar det lite tid att hitta rätt lösning och så kan ju livet förändra sig så att du plötsligt inser att det som varit bra hittills inte längre är den bästa lösningen för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Innehåll

dropmagnifier