TechTag.se

Sitebuilders - Det enklaste sättet att skapa en hemsida

Skapa Hemsida Enkelt

Vare sig du är en total nybörjare eller en gammal räv så kan det vara skönt att göra det lätt för sig. Som tur är finns det en hel del tjänster som vill göra det lätt för dig att skapa din första... eller hundrade webbsida.

Om du bygger din egen hemsida för första gången, är chansen stor att du tittar på en tjänst för att hjälpa dig i utvecklingsprocessen.

Svenska hemsidebyggare

Hemsida24

Välj en mall bland hundratals designerskapade mallar använd sedan hemsideredigeraren med dra-och-släpp-funktion. Prova gratis i 30 dagar, sedan finns paket från 83kr/mån.

Loopia Sitebuilder

Med en mängd professionellt skapade mallar, som ingår, sköter du din direkt i webbläsaren. Du kan enkelt lägga till bilder, video, formulär, bildgallerier, moduler för sociala media, kartor med mera.

 • Inga tidigare kunskaper krävs
 • Välj bland 50+ färdiga mallar
 • Byggs med drag & drop
 • Lägg till text och bilder
 • Anpassa färger och typsnitt
 • Besök hemsidan från mobilen/datorn
 • Stöd för flera olika språk

"Loopia Sitebuilder Small" ingår i alla Loopias paket, vill du ha mer mallar kan du uppgradera. Pris från 39kr/mån.

N.Nu

Välj mellan 150 mallar och ha full kontroll över HTML och CSS (om du vill). Få nyhetsbrev, blogg, statistik och ett fokus på SEO.

Använd en subdoman dittnamn.n.nu eller koppla din egen domän.
Pris från 59kr/mån, provamånad gratis.

Webbhotell med egen sitebuilder

Ibland har du redan en hostinglösning men kanske vill ha ett enklare sätt att publicera din hemsida på.
Här är dom webbhotellen:

Alternativen (som vi jämfört mer ingående)

Weebly, SimpleSite och Wix: är tre produkter som fungerar bra för någon med liten eller ingen designerfarenhet. Det kommer också bli billigare än att låta en reklam / webbyrå ta hand om din hemsida. Genom vår jämförelse hoppas vi att du ska kunna avgöra vilket alternativ som är rätt för dig.

Wix Weebly Simplesite
Gratisversion
Nej
Ja
Ja
Hårddisk gratis - 500MB Ingen info
eHandel Ja Ja Ja
Premiumversion kostnad 350kr/mån* 320kr/mån* 233kr/mån*
Läs vidare Wix Weebly SimplesiteWix.com

Wix.com är en av de nyare spelarna i det här segmentet. Denna plattform har rönt stor popularitet med sitt gränssnitt som är lätt att konfigurera (dra och släppa) och mallar som gör att design till en barnlek.

Wix är ett bra utvecklingsverktyg för de "icke-utvecklare" att skapa en ren och väl fungerande webbplatser snabbt och enkelt. Här är några viktiga punkter om Wix:

Funktioner

Anpassning: Att anpassa en webbplats är lika enkelt som att dra och släppa in funktioner i din webbplatsdesign. Utvecklarna tänkte tydligt på sin publik när de byggde denna plattform. Den har några av de funktioner du förmodligen letar efter, som användarvänlighet för att göra en skräddarsydd webbplats som dyker.

Mallar: Mallarna på den här webbplatsen är det som gör anpassning enkel. Deras bibliotek med mallar innehåller hundratals alternativ. Varje alternativ är helt HTML-responsivt och stöder HTML-5. Vilket innebär att det nästan är garanterat finns nåt som du själv och dina användare kommer gilla vare sig dom har dator eller mobil.

Den enda problemet... när du har bestämt dig för en mall för din webbplats kan du inte ändra den. Så, tänk till innan du bestämmer dig.

Plugins: Wix.com använder plugins för att lägga till funktioner som betalningshantering och kalendrar.

Wix erbjuder några egna, men de flesta är tredjepartsinsticksprogram som utvecklats med hjälp av Wix egna utvecklingsverktyg, så det är fortfarande byggt för dig.

Extrafunktioner: Du kan lägga till ytterligare funktioner som automatisering av marknadsföring, fakturahantering och SEO utvecklingsverktyg.

Support och underhåll: Wix.com erbjuder omfattande verktyg för kundsupport och siteunderhåll. När du behöver hjälp har de forum och ett hjälpcenter där du kan söka svar. Om du behöver mer direkt hjälp kan du ringa eller skicka dem via e-post.

Säkerheten är bra på grund av möjligheten att utnyttja HTTPS och alternativ för SSL-certifikat.

Lagring och bandbredd: Den grundläggande Wix planen är gratis, så det gör har några ganska strikta gränser för uppladdning och webbplats besöks-kapacitet. Men om du väljer någon av de "betalda planerna", behöver du inte oroa dig för saker som video, ljud eller begränsningar trafik.

Weebly.com

Weebly är en byggare som inte har några krav på kodning för att kunna använda den. Den bygger på enkelheten i "drag-och-släpp".

Weebly.com erbjuder en gratis plan, och ett par olika alternativ för betalning som alla har olika nivåer av lagring och dataanvändning, ökar respektive.

Enkelt att komma igång

Weebly har en så låg inlärningskurva att den mest grundläggande av användarna kan räkna ut, vilket gör den tillgänglig för ett brett spektrum av användare.

Enkelheten i det är baserat på att det mesta sker bakom kulisserna, så du som äger webbplatsen inte ska behöva tänka på tekniken.

Extra användarvänlighet kommer från dess visuellt fokuserade design som gör att du kan se din webbplats kommer tillsammans när du bygger den.

Funktioner

Mallar: Weebly erbjuder anpassning genom sina olika mallar, som är indelade i flera olika kategorier. Det finns också massor av appar i Weebly App Store som kan lägga till mer djup till någon mall.

Mobil Adminsite: En viktig funktion i Weebly är deras mobila administrativa webbplats, så du kan i huvudsak sköta din sajt på resande fot.

Marknadsföring: Andra funktioner som erbjuds av Weebly inkluderar en inbyggd SEO guide som kan hjälpa dig att förbättra din webbplats som du ställer in den, analys och realtid statistik för att spåra din närvaro, e-postmarknadsföring alternativ.

Du kan även integrera e-handel i webbplatsen.

SimpleSite.com

SimpleSites huvuderbjudande är dess super enkla platsbyggare. De erbjuder lösningar för den person som inte nödvändigtvis vill lägga en hel massa tid och kraft på att skapa sin webbplats, men ändå vill ha en webbplats som presterar bra och har en hög ROI.

Funktioner

Designalternativ: SimpleSite baserar sina designalternativ på hundratals mallar som sedan kan justeras ytterligare genom att ändra upp saker som färg och bakgrunder. Jämfört med både Wix och Weebly känns mallarna föråldrade.

Att välja och bekräfta en mallkälla är inte riktigt lika enkelt som de andra två alternativen eftersom det inte har samma dra-och-släpp-lätthet, men det är fortfarande inte alltför komplicerat.

Tillägg: Några bra tillägg som hjälper SimpleSite att sticka ut från de andra. Alternativ är gästböcker, fotoalbum, e-handel kompatibilitet, video stöd och musik stöd.

Pris: Alla dom mest viktiga funktionerna kommer du få med i den reklam-finansierade gratis varianten. När du tröttnat på den så finns planer upp till 233kr/mån. Kolla alla priser.

Sammanfattning

Så vilken tjänst ska du använda – Weebly.com, SimpleSite.com, eller Wix.com? Tja, vi är inte här för att berätta vilken webbplats som är bättre. I stället har vi markerat huvuddragen i varje alternativ så att du kan bestämma vilken som passar bäst.

 • Några frågor att ställa när man överväger inkluderar:
 • Vilken typ av webbplats vill du ha?
 • Vad är budgeten du jobbar med?
 • Vilken typ av mall behov har du?
 • Hur många personer kommer att komma åt webbplatsen?
 • Har du krav på säkerhet eller utrymme?
 • Några andra viktiga funktioner du behöver?

Fundera över ovanstående frågor efter att ha läst denna översyn och du kommer att kunna hitta rätt webbplatsbyggare för dig.


Blogg på egen domän

När du vill börja blogga på en egen domän så bör du tänka på att ta ett webbhotell utifrån antalet besökare du har på din blogg samt vilken kunskap du har i att sätta upp en blogg.

Kan du installera den själv eller måste du ha ett webbhotell där du bara genom ett klick kommer igång med din blogg?

Det finns många webbhotell som är bra att blogga ifrån men har du många besökare så måste du ta ett som klarar av den trafiken och sen måste som sagt även ta ett som du klarar av med dina kunskaper.

De flesta webbhotell har numera möjligheten att bara genom ett klick skapa en hemsida eller blogg och där det blir lika lätt att blogga som ifrån Blogg.se och liknande, men på en egen domän.

På Techtag har vi en sida för som jämför webbhotell, där kan enkelt du se vilka webbhotell (dom flesta) som har så kallad 1-klick installation. Då kan du installera WordPress (med mera) genom ett klick.

Vill du ha ett webbhotell som du bara genom ett klick installerar en blogg och där du inte har så många besökare än så är "one.com" eller Inleed bra val med ett mycket bra pris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Innehåll

dropmagnifier