TechTag.se

Hur en digital låneförmedlare för företag fungerar

Företag fungerar

Trots att Sverige vanligtvis anses som ett digitalt moget land, där en stor del av befolkningen använder internet för köp av både varor och tjänster, så förmedlas en förvånansvärt låg andel av företagslån digitalt.

Varför digitaliseringen av företagslån ännu inte har tagit fart kan bero på flera saker. En anledning kan vara att del banker fortfarandet behandlar låneansökningar från företag på ett mer traditionellt sätt. Ett annat skäl kan vara att det inte har satsats tillräckligt på tekniken för att göra en digital låneprocess helt smärtfri och utan onödig administration.

Det finns dock en digital låneförmedlare som satsar stort på att förenkla för småföretagare att jämföra företagslån på nätet. Creddo AB är ett svenskt företag som via sin webbplats Creddo.com vill öka andelen digitala företagslån.

Grundarna bakom bolaget stötte själva på stora svårigheter med att hitta rätt företagsfinansiering för småföretag när de hade ett behov av att få lån. Då föddes idén till att starta en avancerad digital förmedlingstjänst, som gör det enklare för småföretagare i behov av mindre krediter.

Att jämföra ska vara enkelt även för företagare 


På konsumentsidan är det vanligt med låneförmedlare och förmedlingstjänster sedan flera år tillbaka. Låneförmedlare som Sambla är välkända varumärken, som många konsumenter vänder sig till i hopp om att få en lägre ränta. För företagare är detta däremot en relativt ny typ av tjänst.

För att göra det enklare har Creddo satsat på att ha en mycket lättnavigerad och avskalad sida. Rent tekniskt laddar den snabbt och har en mycket välgjord front-end utveckling. Själva ansökningsflödet är sofistikerat och UX är högt på sajten över lag.

Användare fyller helt enkelt i hur mycket de vill låna, önskad löptid och kontaktuppgifter. I nästa steg identifierar besökaren sig med BankID och efter det görs en kreditupplysning genom UC.

Alla företag som är registrerade i Sverige kan använda tjänsten, oavsett bransch och bolagsform. Inom 24 timmar lämnar långivarna erbjudande till företaget och alla förslag kan enkelt jämföras på webbsidan.

En ansökan är inte bindande och förmedlingstjänsten kan därmed även användas för att få en överblick över vad som finns tillgängligt.

Personlig borgen vanligt krav
När företaget har fått ett eller flera låneerbjudanden så är nästa steg att välja det som passar verksamheten bäst. När låneavtalet är signerat och alla eventuella kompletteringar är inskickade, så blir pengarna snabbt utbetalda.

En sak att tänka på är att de flesta långivare kräver en säkerhet i form av personlig borgen. Det är rekommenderat att ha en borgensman med direkt i ansökan för att öka chanserna att få fler och bättre låneerbjudanden.


Kostnadsfritt för företaget som lånar


Att använda sig utav en förmedlingstjänst för krediter är oftast helt kostnadsfritt för företaget som ansöker om lån. Förmedlaren får nämligen betalt av sin samarbetspartner när ett lån betalas ut.

Eftersom den här typen av tjänst är utan extra kostnad för den som driver ett bolag, så kan det vara fördelaktigt att jämföra låneerbjudanden varje gång ny företagsfinansiering behövs.

Vanliga frågor och svar om Hur en digital låneförmedlare för företag fungerar 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Innehåll

pencildropmagnifier