TechTag.se

Olika smarta hem plattformar

Olika system för smart hem

Det finns såklart olika plattformar för smarta hem system så att alla ska kunna välja ut den variant som passar en bäst. Först och främst handlar det om olika plattformar vad gäller om de är förinstallerade på Amazon Alexa, Google Assistant, eller Siri.

Även Microsoft Cortana och Samsung Bixby är på framfart så när det är dags att välja så finns det alltså ett par stycken olika man har att jämföra mot varandra.

Homekit från Apple är en plattform man kan välja och för att kicka igång det här systemet är det bara att hämta hem en app. Denna finns redan på din iPhone, så det går väldigt snabbt att komma igång. Om man vill fjärrstyra hemmet så kommer man att behöva antingen Apple TV eller iPad.

Även Animus är ett bra system och denna plattform fungerar både för Amazon Alexa, Google Assistant och för Apple. Ett annat exempel på en bra plattform är Fibaro Home Center som funkar bland annat via app för både Android och iOS.

En av de riktigt bra plattformarna som många väljer är Telldus Live. Man kan komma igång väldigt snabbt med denna och man kan använda den oavsett om man har iOS eller Android. Detta, i kombination med att den är högst användarvänlig, gör att det är en plattform som många väljer framför andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Innehåll

dropmagnifier