TechTag.se

Hur Microsoft Dynamics NAV kan hjälpa företag

microsoft dynamics

Företag har alltid mycket att hantera, oavsett hur stort det är och i vilken bransch det är verksamt i. Mjukvara kan hjälpa till med flera olika saker som är viktiga för att verksamheten ska fungera optimalt och kunna utvecklas på rätt sätt. Microsoft Dynamic NAV är sådan mjukvara och det används idag av över 120 000 företag, där 1 000 000 användare förlitar sig på programmet varje dag.

Microsoft Dynamics NAV är ett heltäckande, integrerat affärssystem för små och medelstora företag inom alla olika branscher. Systemet automatiserar och förenklar viktiga delar av verksamheten.

Microsofts Dynamic NAV är designat för att hantera de komplexa interna affärsprocesserna under ett system för att strömlinjeforma leveranskedjan och för att få en bättre överblick över trender och affärsdata genom avancerade rapporter.

Det går till exempel att hantera inköp, produktion, försäljning, order, kundtjänst, lagerstyrning, leverans och logistik, ekonomi, bokföring och fakturering, projekthantering, rapportering och analyser genom Microsoft Dynamic NAV.


Ett mycket flexibelt system

Det som är den främsta styrkan med Microsoft Dynamic NAV är att det går att anpassa efter företagets unika behov, vilket gör det till ett mycket flexibelt system. Anpassningsbarheten innebär även att företaget kan fortsätta använda systemet när de förändrar eller expanderar sin verksamhet.

Microsoft Dynamic NAV har ett öppet gränssnitt och otroligt många tilläggslösningar. Systemet kan även integreras med andra Microsoftprogram som till exempel Office 365 och Power-plattformen. Microsoft har investerat mycket i sin stack med integrerade produkter och det finns inte något annat ERP-system på marknaden idag som har lika utvecklad infrastruktur omkring sig. Det går också att koppla ihop programmet med tredjepartsprogram som till exempel Continia och Jet Reports. Det är lika enkelt att koppla ihop dem som det är att koppla bort dem.


För svenska företag är tillägget SweBase ett måste, för det är framtaget för att anpassa Business Centrals affärssystem till hur det fungerar i Sverige.

Microsoft Dynamic NAV kan användas i molnet eller på företagets lokala servrar. Man behöver inte vara programmerare för att lägga till funktioner, utan det går att utveckla programmet med mycket lite kod. Det är även enkelt att lägga till vilka moduler man vill från kärnmodellen ekonomi till lager, tillverkning, servicehantering och mer.

Dynamic 365 Business Central sedan 2018

Många användare av systemet kallar det fortfarande för Microsoft Dynamic NAV, men det döptes om till Dynamic 365 Business Central 2018 vid samma tidpunkt som det flyttades till molnet. Andra användare kallar det fortfarande för det ursprungliga namnet, Navision. Det kallades mjukvaran för när den lanserades under 1980-talet. Trots de olika namnen som används, så är det samma mjukvara som används.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Innehåll

dropmagnifier