TechTag.se

Tänk på detta när du skapar din egen hemsida

Skapa din egen hemsida

Funderar du på att starta en blogg eller din första egna e-handel? Eller jobbar du som frilansare och vill skapa din egen portfolio?

Det finns massor av anledningar till att skaffa en egen hemsida men också en hel del att tänka på för att det ska bli som du önskar.

I den här artikeln går vi igenom några punkter tips på hur du kommer igång med din hemsida med positivit resultat direkt. Letar du webbhotell? Testat.nu har listat de bästa.

Det finns över 6 miljarder aktiva hemsidor i världen och för att sticka ut krävs det att tänka till.

Identifiera din målgrupp och syftet med hemsidan

Beroende på ditt tänkta innehåll på din framtida hemsida har du säkert en viss typ av person du skriver för – din målgrupp. Innan du börjar publicera material på din hemsida, tänk noga igenom vilken målgrupp du vill nå ut till och vilka ”förväntningar” har målgruppen?

Är din målgrupp potentiella kunder? Vill du samla läsare och engagerade personer i kommentarsfälten? Beroende på syfte och målgrupp kan du sen välja funktioner och utseende på hemsidan. En renodlad e-handel som handlar om snabba köp ser till exempel annorlunda ut än en blogg.

Oavsett vad ditt syfte med hemsidan är ska det vara tydligt för besökaren. Tänk själv, du besöker alltid en hemsida av en anledning och då vill du enkelt kunna göra det du kom för att göra.

Lägg fokus på texter och bilder

En tumregel på internet är att fatta sig kort. Besökaren orkar inte läsa långa ingående och beskrivande texter. Genomsnittet är snarare några få sekunder och fokus läggs på bilder och rubriker.

Därför är det superviktigt att du tänker igenom dina bilder och rubriker och lägger fokus där. Välj proffsiga bilder av hög kvalitet, antingen från någon av de royalty fria sajterna eller om du vill hyra in en fotograf för produktfotografering.

Bra bilder ger inte bara ett proffsigare intryck, utan resulterar oftast i mer försäljning om du driver e-handel.

När det kommer till text kan du tänka på att hålla styckena korta, max fem rader, och jobba gärna med att integrera listor, bilder och underrubriker för att göra läsarupplevelsen så bra som möjlig för besökaren.

Gör det enkelt att kontakta dig

Oavsett om du driver din personliga sajt eller om det är för ditt företag så är det alltid viktigt att ha kontaktuppgifter synliga. Det ökar sannolikheten för att en attraktiv samarbetspartner hör av sig eller potentiella nya kunder.

Driver du en personlig sajt är det en bra idé att bädda in dina sociala medier, eller ha länkar tillgängliga så att folk enkelt kan hitta dig på Instagram, Facebook eller Tiktok till exempel.

Vanliga frågor och svar om Tänk på detta när du skapar din egen hemsida 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Innehåll

pencildropmagnifier