TechTag.se

Oticon On-App

Oticon On-App

Oticon är en av världens ledande tillverkare av hörapparater och deras avancerade produkter används i fler än 20 länder. Deras innovativa app Oticon On-App låter hörselskadade styra sina hörapparater genom en smartphone.

Vi har kommit en lång väg från den gamla tidens hörapparater som var mycket synliga, inte särskilt justerbara och som ofta skapade rundgång eller andra obehagliga problem.

Idag finns det högteknologiska hörselapparater som nästan är osynliga och som kan styras med hjälp av en app. Det är något som min hörselskadade morfar hade tyckt om, för han provade gärna ny teknologi som kunde förenkla livet. Hade han fått chansen att få bära en modern hörapparat som styrs med hjälp av en app är jag säker på att han hade tagit den.

Audika som är en av Sveriges ledande aktörer inom hörselvård erbjuder flera osynliga modeller med avancerad teknologi. En av deras mest avancerade hörapparater är Oticon Opn som är världens första internetuppkopplade hörapparat.

Den kopplas ihop med appen Oticon On-App som gör det möjligt att styra hörselapparaten på flera olika sätt.

Appen som laddas ner på App Store eller Google Play kopplas ihop med Oticon Opn, sedan har man tillgång till följande funktioner:

 • Du kan överföra ljud direkt från TV:n till hörapparaten. Det tar bort problemet att alltid behöva sitta nära TV:n eller höja ljudet till max för att höra något. Att kunna höra allt från sina favoritprogram är utan tvekan något som min morfar hade uppskattat.
 • Ljud justeras i appen och du kan även växla mellan program som en audionom har lagt till i hörapparaten.

  Om du har tillbehör, som TV-adapter eller ConnectClip, visas de automatiskt i appen. Du kan även koppla ihop appen med iPhones mikrofon.

 • Lindra tinnitus genom teknologin Tinnitus SoundSupport. Genom appen kan du välja ett ljud som lindrar tinnitus och det spelas sedan upp direkt i hörapparaten.
 • HearingFitness är en smart funktion som ger dig full koll på hörapparaten. Användningen mäts upp och analyseras på precis samma sätt som en träningsapp fungerar.

  Du kan sedan ta del av insikter som är baserade på stora mängder data, livsstil- och hälsovårdsdata och analyser av den lokala ljudmiljön. Du kan mäta din hörsels grundnivå, sätta upp hörselmål och se dina framsteg.

 • Internet of Things gör det möjligt att koppla upp hörapparaten till internet, sedan kan du ansluta flera olika enheter för att underlätta i vardagen.

  Du kan till exempel få en notis direkt i hörapparaten när du får e-mail, sms eller när någon ringer på dörren. Det finns även en kalenderfunktion, så har du några viktiga möten du måste gå på kan du få en notis vid valt tillfälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Innehåll

dropmagnifier